22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes sárgaborsófőzelék

2015. augusztus 31.
2.3021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy főzelék receptet hoztunk, hiszen nem csak egészségesek, de könnyen elkészíthetőek és az iskolaszezonban jól jönnek az ilyen elkészíthető finomságok. Ezt a krémes főzeléket egészen kicsiknek is adhatjuk.
 


Hozzávalók:
250 g sárgaborsó
2 nagyobb krumpli
1 leveskocka
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 csipet bors
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A borsót áztassuk be néhány órára forró vízbe. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Ha a borsó eleget ázott, akkor leöntjük róla a vizet és ismét felöntjük egy liter vízzel, majd beletesszük a leveskockát és a krumplit is. Sóval és borssal ízesítünk, a fokhagymát összezúzva beletesszük.

Letakarva körülbelül egy órát főzzük, néha megkavarjuk, nehogy leragadjon. Ha a borsó már puha, akkor beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk az egészet. A krémesebb hatás érdekében akár turmixolhatjuk is kicsit.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nem lehet annyira rossz.

válasz erre

Natasha

10 éve, 7 hónapja és 10 napja

Szeretem az ilyen főzelékeket. mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

10 éve, 7 hónapja és 10 napja

Ez mondjuk egészen finom lehet.

válasz erre