Hozzávalók:
4-5 db paradicsom
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál fekete bors
1 db hagyma
230 ml csirkehús alaplé
170 ml tejszín
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A paradicsomokat mossuk meg, majd mindegyiket vágjuk fel hosszában és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, szórjuk meg zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és borssal. Süssük körülbelül 20 percig, amíg egy kicsit megpirul. Ha megpirult, akkor tegyük őket a kifolyt lével együtt egy turmixgépbe.
Turmixoljuk össze a paradicsomot, majd adjuk hozzá a megdinsztelt hagymát, a csirkealaplét, a cukrot és a paradicsompürét. Végén adjuk hozzá a tejszínt is és az egészet krémes állagúra turmixoljuk. Végül ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot és bazsalikomot.