15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 22., csütörtök
Júlia, Rita

Tejszínes paradicsomleves

2018. április 15.
10.8951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Tavaszi levesek között talán érdemes megemlíteni a paradicsomlevest is, amit többféle képen el lehet készíteni. A mai receptünk egy tejszínes változat, mely fenséges és nagyon kellemes krémes.


Hozzávalók:
4-5 db paradicsom
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál fekete bors
1 db hagyma
230 ml csirkehús alaplé
170 ml tejszín
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A paradicsomokat mossuk meg, majd mindegyiket vágjuk fel hosszában és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, szórjuk meg zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és borssal. Süssük körülbelül 20 percig, amíg egy kicsit megpirul. Ha megpirult, akkor tegyük őket a kifolyt lével együtt egy turmixgépbe.

Turmixoljuk össze a paradicsomot, majd adjuk hozzá a megdinsztelt hagymát, a csirkealaplét, a cukrot és a paradicsompürét. Végén adjuk hozzá a tejszínt is és az egészet krémes állagúra turmixoljuk. Végül ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot és bazsalikomot.
3 hozzászólás

Linda

7 éve, 8 hónapja és 16 napja

Klasszikus paradicsom leves jobban bejön.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 8 hónapja és 16 napja

Paradicsomleves kb minden formában finom. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

7 éve, 8 hónapja és 17 napja

Tejszínes paradicsomlevest még nem ettem.

válasz erre