22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes mézes-mustáros csirkemell

2018. július 26.
2.7211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ennél krémesebb és finomabb csirkét még biztosan nem ettél. A mézes-mustáros csirke szinte már klasszikusnak mondható, ugyanis sokan szeretik, de egy kis tejszínnel és baconnel megspékelve még istenibb lehet.
 


Hozzávalók:
100 g méz
4 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
3 db csirkemell
6 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
2 evőkanál aprított kakukkfű
1 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál víz

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, a sót, a borsot és az olajat. Ebben forgassuk meg alaposan a csirkemelleket, majd egy fél órát hagyjuk állni. Ezután forró serpenyőben megpirítjuk a csirkemelleket és félre tesszük. Ugyan ebben a serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a tejszínnel.

Hozzáadjuk a tejszínhez a megmaradt páclevet, felforraljuk és még a kakukkfüvet is belekeverjük. A kukoricalisztet keverjük el a vízzel, majd ezt is öntsük a tejszínes krémhez. Ezután a csirkéket is tegyük vissza és az egészet jól összefőzzük. Szükség esetén még sóval és borssal ízesítünk.
nincs még hozzászólás