23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes kelbimbóleves

2015. október 22.
4.5321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egészséges, finom és még könnyű is elkészíteni. Ezt mind tudja a tejszínes kelbimbóleves, melynek most elkészítését Te is megtanulhatod. Télen minden zöldséges levesrecept jól jön.
 


Hozzávalók:
300 g kelbimbó
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál petrezselyemzöld
só, bors
fűszerpaprika
1 l víz
300 ml főzőtejszín

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a zöldségeket kockákra, a kelbimbót pedig csak mossuk meg alaposan. A hagymát pároljuk üvegesre az olajon, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítem. Engedjük fel a vízzel és tegyük bele a zöldségeket.

Addig főzzük a levest, míg meg nem puhulnak benne a zöldségek, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Végül beleöntjük a tejszínt is, forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Ilyen receptre vártam mosolygó smiley Nem volt ötletem mit készítsek a kelbimbóból. Köszönöm mosolygó smiley

válasz erre

Regina

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Én szeretem a kelbimbót, viszont a családom nem nagyon... de lehet egy ilyen finom leves után ez megváltozna mosolygó smiley Mindenképp ki fogom próbálni! mosolygó smiley

válasz erre

debbie

10 éve, 5 hónapja és 14 napja

kelbimbót nem szeretem

válasz erre

Sonci

10 éve, 5 hónapja és 14 napja

Tejszínesen nagyon jó.

válasz erre

leoni

10 éve, 5 hónapja és 14 napja

Elég gusztusos.

válasz erre