11 °C
kevés felhő
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Tejszínes karfiolleves

2015. március 01.
2.2821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed vasárnapi leves, mely kevés kalóriát tartalmaz és még sok vitamint is. Könnyen el lehet készíteni és még vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 liter zöldségleves alaplé
csipet só
1-2 tekerés bors
1 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
3-4 szál friss petrezselyemlevél

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és mossuk meg. Egy edénybe tegyük fel az alaplét, majd tegyük bele a karfiolt és főzzük pohára. Sóval, borssal ízesítünk, közben a petrezselymet apróra vágjuk.

Ha megfőtt a karfiol, akkor a tejszínbe belekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a leveshez és újra forraljuk a levest. Beleszórjuk a petrezselymet és tálaljuk.
2 hozzászólás

Pocok

11 éve, 1 hónapja

nincs benne hús, nem is kell

válasz erre

csillucs

11 éve, 1 hónapja

Krémlevesként jobban szeretem.

válasz erre