22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes harcsa penne

2015. augusztus 22.
3.6661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hal minden időben jó és egészséges, ráadásul rengeteg féle képen elkészíthető. Ma egy nagyon finom halétel receptjét mutatjuk meg, melyet könnyedén elkészíthetünk, plusz ez egy tésztaétel.
 


Hozzávalók:
250 g penne tészta
250 g afrikai harcsafilé
1 evőkanál olívaolaj
1 szár póréhagyma
250 ml főzőtejszín
150 g márványsajt
só, bors
parmezán

Elkészítés:
Első lépésként a tésztát főzzük ki a szokásos módon. A halat mossuk meg és vágjuk kockákra. A póréhagymát vágjuk karikákra, majd az olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a halat. Süssük egy kis ideig, majd adjuk hozzá a tejszínt.

Dobjuk bele a szétmorzsolt márványsajtot és kicsit sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a hal teljesen puha nem lesz. Végül összekeverjük a tésztával és kevés parmezánnal megszórjuk. Kevés petrezselyemmel is megszórhatjuk.
4 hozzászólás

bonita

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Biztosan nagyon finom.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Elég egyszerű, ami szupi.

válasz erre

Lolaa

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Wow ilyen harcsás tésztát még nem ettem.

válasz erre

Lili

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

ez nem lehet rossz

válasz erre