Mai receptünk egy sűrű, krémes és nagyon ízletes tejszínes csirkeleves, amit nem nehéz elkészíteni és az őszi hideg napokon egészen biztosan fel fogja melegíteni az embert.
Hozzávalók:
400 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
fél fej zeller
1 db tömlős sajtkrém
1 dl tejszín
7 dl húsleves alaplé
só, bors
150 g leves tészta
100 g spenótlevél
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagyobb edényben kevés olajon kezdjük el párolni. Közben a fokhagymát apróra vágjuk, a répát megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd a zellert is. Ha megpárolódott a hagyma, akkor hozzáadjuk a zöldségeket. Kicsit pirítjuk és ezután a kockára vágott csirkemellet adjuk hozzá.
Amikor a husi már kifehéredett, felöntjük az alaplével és a tejszínnel, valamint a sajttal és fedő alatt fél órát főzzük. Sóval és borssal ízesítünk. A végén adjuk hozzá a spenótot és a tésztát, készre főzzük.