22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tejszínes ananászos csirke

2015. július 28.
2.1631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy kicsit keleties ízvilágú receptet mutatunk, melyet gyorsan elkészíthetünk és nagyon finom. Az ananász rengeteg vitamint tartalmaz és még zsírégető hatása is van.
 


Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 db ananász
2 dl főzőtejszín
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg és vágjuk kockákra, majd a sóval és a borssal szórjuk meg. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra, használhatunk konzerv ananászt is, de a friss mindig finomabb.

Az olajat hevítsük fel és kezdjük el megsütni benne a húst. Ha már kissé megpirult, adjuk hozzá az ananászt és süssük tovább. Végül ha már a hús teljesen megpuhult, akkor a tejszínt ráöntjük és pár percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
3 hozzászólás

Enci

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Friss ananásszal tényleg jobb

válasz erre

Gucci

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nagyon jó, szeretem.

válasz erre

bonita

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nagyon szeretem a csirkét és az ananászt együtt.

válasz erre