1 °C
borús égbolt
2025. február 13., csütörtök
Ella, Linda

Tejszínes sült kelbimbó

2024. február 22.
90.9871
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egészséges és nagyon ízletes köretötlet, amit akár önmagában is lehet fogyasztani. A kelbimbó nagyon egészséges zöldség, ami jól illik sült halakhoz és húsokhoz is, de egy kis tejszínnel és sajttal még finomabb.


Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
4-5 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
1 teáskanál keményítő
150 g reszelt sajt
só, bors
kevés vaj

Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsuk meg, majd vágjuk őket félbe. Kevés vajon pirítsuk meg őket, majd amikor már kezd színe lenne, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, majd felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal. A keményítőt 1 dl vízzel kikeverjük és a tejszínhez adjuk.

Néhány perc főzés után egy hőálló tálba tesszük az egészet, megszórjuk alaposan sajttal, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük az egészet. Ha megpirult, akkor lehet is tálalni.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 19 napja

Kelbimbót sokáig nem szerettem, de aztán egyszer olyan jól sikerült hogy azóta imádom! röhögő smiley

válasz erre

leoni

1 éve, 19 napja

Holnapra meg is van az ebéd! mosolygó smiley

válasz erre