21 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Tejszínes sült kelbimbó

2024. február 22.
91.1011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egészséges és nagyon ízletes köretötlet, amit akár önmagában is lehet fogyasztani. A kelbimbó nagyon egészséges zöldség, ami jól illik sült halakhoz és húsokhoz is, de egy kis tejszínnel és sajttal még finomabb.
 


Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
4-5 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
1 teáskanál keményítő
150 g reszelt sajt
só, bors
kevés vaj

Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsuk meg, majd vágjuk őket félbe. Kevés vajon pirítsuk meg őket, majd amikor már kezd színe lenne, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, majd felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal. A keményítőt 1 dl vízzel kikeverjük és a tejszínhez adjuk.

Néhány perc főzés után egy hőálló tálba tesszük az egészet, megszórjuk alaposan sajttal, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük az egészet. Ha megpirult, akkor lehet is tálalni.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Kelbimbót sokáig nem szerettem, de aztán egyszer olyan jól sikerült hogy azóta imádom! röhögő smiley

válasz erre

leoni

1 éve, 5 hónapja és 7 napja

Holnapra meg is van az ebéd! mosolygó smiley

válasz erre