19 °C
tiszta égbolt
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Tejfölös karfiolleves

2019. június 18.
10.3251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes karfiolos zöldségleves, melyet tejföllel kell behabarni, ettől lesz igazán sűrű és krémes. Nagyon egyszerű elkészíteni és a nagy melegben pont jól fog esni egy ilyen könnyed étel.


Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paprika
1 szár zeller
petrezselyem ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
500 g karfiol
1,5 l víz
200 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
3 evőkanál napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsáira, a zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb lábosba tegyünk olajat és kezdjük el megpárolni rajta a hagymát. Ha már kezd puhulni, akkor mehet bele a fokhagyma és a fűszerpaprika. Összekeverjük és után mehetnek bele a zöldségek, majd felöntjük vízzel és megszórjuk sóval, borssal.

Hagyjuk főni a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak. A tejfölt és a lisztet egy pici vízzel keverjük ki csomómentesre, majd a levesből kanalazzunk hozzá, hogy kiegyenlítődjön a hő. Végül keverjük a tejfölt a levesbe és pár perc főzés után már lehet is tálalni. Előtte még szórjuk meg friss petrezselyemmel.
nincs még hozzászólás