20 °C
borús égbolt
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Tejfölös karfiolkrémleves

2021. november 02.
100.9942
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kellemes, őszi forró leves, mely a hideg napokon is egészen biztosan felmelegít. Nagyon könnyű elkészíteni és egyben nagyon egészséges is, hiszen rengeteg vitamint tartalmaz.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
pici olaj
2 darab babérlevél
300 g tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, a répát vágjuk karikákra, a hagymát pedig apróra. Ezután a hagymát kevés olajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a karfiolt, a répát és a fűszereket. Ezt követően öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára a zöldségeket.

Közben a tejfölt a keményítővel elkeverjük. Ha megfőttek a zöldségek, akkor leturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk. Végül belekeverjük a tejfölt és sűrűre főzzük néhány perc alatt.
nincs még hozzászólás