-1 °C
gyenge köd
2025. január 22., szerda
Vince, Artúr

Tejfölös cseresznyeleves

2022. június 20.
56.6471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre itt a cseresznye szezonja, így érdemes a gyümölcsből nem csak süteményt készíteni, hanem egy kis hideg levest is. A meggyre még egy kicsit várni kell, így készítsünk cseresznyelevest.


Hozzávalók:
500 g magozott cseresznye
1 rúd fahéj
1 teáskanál egész szegfűszeg
2 szelet citrom
90 g cukor
1 csipet só
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A cseresznyét tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a fűszereket, a citromot és a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Elkezdjük összeforralni a levest közepes lángon. Ha szépen összeállt a leves, akkor jöhet a habarás.

A tejfölt és a lisztet elkeverjük, majd egy kevés vizet adunk hozzá a levesből, ezután beleöntjük és csomómentesre keverjük. Hidegen tálaljuk.
nincs még hozzászólás