24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Te megfelelően használod a légkondit? Íme néhány tipp, ami biztosan segít!

2021. július 07.
25.2541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A júniusi hőségriadók folytatódni látszanak, ennek tudatában megnőttek a légkondícionálok és egyéb, hűs érzetet adó légkeverő termékek utáni kereslet. A hirtelen jött kánikula azonban azt is jelenti, hogy az előző években feltett, tisztítatlan készülékeket át kell vizsgáltatni. Az új tulajdonosoknak pedig meg kell tanulnia néhány szabályt, irányelvet, amit a klíma felhelyezése előtt tisztázni kell. A következőkben ehhez kapcsolódóan szedtünk össze néhány dolgot, amikre figyelj oda, hogy zavartalanul, kellemesen hűs, nyári hétköznapokban lehessen részed!


Tisztítasd ki a légkondit, mielőtt használnád!

Nemcsak az új gépek esetében, hanem a régi motoros berendezéseknél is egy kulcselem, hogy időközönként, évente legalább egy alkalommal - inverteres esetén két alkalommal - szakértői segítséget igénybe véve át legyen vizsgálva a klímaberendezés. Ez azért is nagyon fontos, mert ezáltal elkerülhetőek lesznek a különféle légúti megbetegedések, esetlegesen egy súlyosabb tüdőgyulladás is.

Te megfelelően használod a légkondit? Íme néhány tipp, ami biztosan segít! - 2. kép

Ne használd a légkondícionálót közvetlenül a szobában tartózkodáskor!

A klímát lehetőleg ne fújd magadra egész nap! Amennyiben lehetőséged van egy másik helyiségben is lenni, miközben bekapcsolt állapotban van a légkondi, használd ki ezt! Napközben csak néhány órára kapcsold be a készüléket és amint lehűlt az adott helyiség, utána foglald be! Az is nagyon fontos, hogy ne legyenek hatalmas különbségek a hőmérsékletben sem. A kinti 35 fokos időjárásra, ne kapcsoljunk be rögtön egy 25 fokos fokozatot. Ezzel szintén elkerülheted, hogy átfázz és esetleg komolyabb bajod legyen.

Védd az egészséged, ügyelj a szemedre is!

A klimatizált helységekben egyértelműen szárazabb lesz a levegő, ez pedig könnyedén okozhat szemszárasságot és egyéb problémákat, mint például a bőrszárasság, az ajkak kicserepesedése vagy egy enyhébb száraz köhögés. A szemed éppségének a megőrzése érdekében vásárolj minőségi szemcseppet! Szerezz be otthonra egy párásítót és legyél aktívabb, ne töltsd az időd állandóan a képernyő előtt, bent a szobában ülve! A legforróbb napokon reggel és este menj el 1-1 óra sétára!

Te megfelelően használod a légkondit? Íme néhány tipp, ami biztosan segít! - 3. kép

Ne vidd túlzásba a klíma használatát!

Mint, mindent ezt a kényelmes otthoni hűsítő megoldást sem érdemes túlzásba vinni. Vásárlás előtt gondold át, hogy valóban szükséged van egy légkondicionálóra és arra is ügyelj, hogy amennyiben az igen mellett voksolsz, jól válogasd meg, hogy melyik szobába, helyiségbe helyezed a gépezetet! Figyelj a balanszra és a kínálat között is bátran időzz el, hallgasd meg az ismerőseid pro-contra érveit is!
2 hozzászólás

Tekla

3 éve, 2 hónapja és 13 napja

Én az a típus vagyok, aki nem bírja közvetlenül. Szerencsére irodában nincs mellettem légkondicionáló és így kellemesen érzem magam.

válasz erre

Hampster

3 éve, 2 hónapja és 13 napja

Minél hidegebb annál jobb. röhögő smiley Ha kint 35 fok van, akkor bent legyen 23 vagy kevesebb. Nem bírom a meleget.

válasz erre