30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Távol-keleti csirkenyárs

2016. augusztus 23.
5.9471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig nem akarsz lemondani a grillszezonról, akkor itt egy remek távol-keleties recept. Könnyen elkészítheted, isteni fűszeres és kevésbé hizlaló is. Bár a kisebb gyerekeknek talán túl fűszeres, de aki szereti, az imádni fogja ezt is.
 


Hozzávalók:
600 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kisebb darab gyömbér
2 db hegyes erős paprika
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál cukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg majd kisebb kockákra vágjuk össze. A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg, majd tegyük egy turmixgépbe a paprikával és a reszelt gyömbérrel együtt, majd alaposan dolgozzuk össze a gépben. Ehhez adjuk a citromlevet, a szójaszószt, a szezámolajat és a cukort, sót. Ezt is ismét turmixoljuk össze.

A húst pácoljuk be a páclével és tegyük a hűtőbe egy órára, de akár egy egész éjszakára is betehetjük. Nyársra húzzuk fel a húsokat, majd grillen vagy egy kevés olajjal serpenyőben süssük ki a húst. Miközben forgatjuk, a megmaradt páclével locsolgassuk a nyársokat.
3 hozzászólás

blondi

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Na ezt elmentem. Még jól jöhet később.

válasz erre

Lili

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Imádom a keleties ízvilágot.

válasz erre

mokus84

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Ohhh de szuper.

válasz erre