Hozzávalók:
600 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kisebb darab gyömbér
2 db hegyes erős paprika
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A csirkét mossuk meg majd kisebb kockákra vágjuk össze. A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg, majd tegyük egy turmixgépbe a paprikával és a reszelt gyömbérrel együtt, majd alaposan dolgozzuk össze a gépben. Ehhez adjuk a citromlevet, a szójaszószt, a szezámolajat és a cukort, sót. Ezt is ismét turmixoljuk össze.
A húst pácoljuk be a páclével és tegyük a hűtőbe egy órára, de akár egy egész éjszakára is betehetjük. Nyársra húzzuk fel a húsokat, majd grillen vagy egy kevés olajjal serpenyőben süssük ki a húst. Miközben forgatjuk, a megmaradt páclével locsolgassuk a nyársokat.