Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szem paradicsom
1 db paprika
500 g vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, burgonya, karfiol)
2-3 db leveskocka
3 evőkanál olaj
2 db babérlevél
só, bors
őrölt paprika
petrezselyemzöld
pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A zöldségeket készítsük el, mindegyiket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Egy nagy lábosba tegyünk kevés olajat és tegyük rá a zöldségeket. Pici vízzel pároljuk meg őket és ezután öntsük fel még vízzel, de ne túl sokkal, hogy minél krémesebb legyen. Adjuk a fűszereket ízlés szerint a zöldségekhez és főzzük addig, amíg minden megpuhul.
Ezután turmixoljuk össze az egészet, hogy jó krémes legyen, ne maradjanak benne darabkák. Végül pirított zsemlekockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.