19 °C
tiszta égbolt
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Tavaszi zöldségkrémleves

2019. április 09.
6.5791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető tavaszi zöldségleves, amit még a kisebb gyerekek is elfogyaszthatnak, hiszen ha krémesrecsináljuk, akkor könnyen meg tudják emészteni. Használjunk friss alapanyagokat.


Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szem paradicsom
1 db paprika
500 g vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, burgonya, karfiol)
2-3 db leveskocka
3 evőkanál olaj
2 db babérlevél
só, bors
őrölt paprika
petrezselyemzöld
pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A zöldségeket készítsük el, mindegyiket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Egy nagy lábosba tegyünk kevés olajat és tegyük rá a zöldségeket. Pici vízzel pároljuk meg őket és ezután öntsük fel még vízzel, de ne túl sokkal, hogy minél krémesebb legyen. Adjuk a fűszereket ízlés szerint a zöldségekhez és főzzük addig, amíg minden megpuhul.

Ezután turmixoljuk össze az egészet, hogy jó krémes legyen, ne maradjanak benne darabkák. Végül pirított zsemlekockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
nincs még hozzászólás