9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Tavaszi zöldséges frittata

2022. március 09.
53.6221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szépen lassan megérkezik hozzánk is tavasz, egyre több idény zöldséget lehet kapni már a boltok polcain, amiből készíteni lehet egy istenien finom, tavaszi frittatat reggelire.


Hozzávalók:
6 db tojás
60 ml tej (3,5%-os)
20 g kecskesajt
2 teáskanál metélőhagyma
170 g burgonya
120 g zöldborsó
2-3 db zöldspárga
4-5 szál medvehagyma
60 g spenót
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. A spárgát szintén pucoljuk meg és vágjuk össze. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a burgonyát elkezdjük rajta pirítani. Közben a borsót és a spárgát blansírozzuk. Ehhez egy edényben sós vizet forralunk, majd 2 percig hagyjuk főni benne a zöldségeket, ezután kivesszük őket és jeges vízbe tesszük.

Ha a burgonya megsült, akkor kivesszük és kevés olajon a spenótot megfonnyasszunk, majd visszatesszük a burgonyát, a borsót és a spárgát a serpenyőbe. Közben a tojásokat felverjük a tejjel, sóval és borssal, majd a zöldségekre öntjük. Beleszórjuk a sajtot, a metélőhagymát és a medvehagymát. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 percig sütjük az egészet. Akkor jó, ha már szilárd a tojás.
1 hozzászólás

zsebibaba

2 éve, 3 hónapja és 15 napja

Király ez a tojásos cucc.

válasz erre