5 °C
kevés felhő
2024. december 12., csütörtök
Gabriella

Tavaszi zöld spárga pite

2016. április 10.
4.0681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy zöld spárgás receptet mutatunk, melynek elkészítése egyszerű és fogyaszthatjuk főételként is, friss salátával, de egy könnyed vacsorára is tökéletes. Hidegen is fogyasztható.


Hozzávalók:
150 g tönkölybúza liszt
100 g fehér liszt
100 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 tojás
pici só
500 g zöld spárga
200 g túró
1 dl tejföl
100 g csirkemell sonka
2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt
3 tojás
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, majd törjük le a fás szárát és enyhén sós vízben pároljuk meg előre, majd szűrjük le. A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet és a hideg vajat, majd keverjük hozzá az olajat, a tojást és a csipet sót. Az így kapott tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a piteformába.

Szurkáljuk meg a tészta alját több helyen, hogy a gőz majd könnyebben távozzon. A túrót keverjük össze a tejföllel és a tojásokkal, majd fűszerezzük. A sonkát vágjuk kockákra és keverjük a túrós részhez. A spárgákat helyezzük el a tésztán, majd öntsük rá a túrós keveréket. Egyengessük el és szórjuk meg a sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütjük a pitét.
3 hozzászólás

bonita

9 éve, 5 hónapja és 3 napja

Nem rossz recept.

válasz erre

mokus84

9 éve, 5 hónapja és 3 napja

Látványra jó, kíváncsi lennék az ízére is.

válasz erre

Gucci

9 éve, 5 hónapja és 4 napja

Ezek a sós piték olyan jól néznek ki mindig. Kár hogy én nem tudok ilyet sütni.

válasz erre