Hozzávalók:
150 g tönkölybúza liszt
100 g fehér liszt
100 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 tojás
pici só
500 g zöld spárga
200 g túró
1 dl tejföl
100 g csirkemell sonka
2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt
3 tojás
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, majd törjük le a fás szárát és enyhén sós vízben pároljuk meg előre, majd szűrjük le. A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet és a hideg vajat, majd keverjük hozzá az olajat, a tojást és a csipet sót. Az így kapott tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a piteformába.
Szurkáljuk meg a tészta alját több helyen, hogy a gőz majd könnyebben távozzon. A túrót keverjük össze a tejföllel és a tojásokkal, majd fűszerezzük. A sonkát vágjuk kockákra és keverjük a túrós részhez. A spárgákat helyezzük el a tésztán, majd öntsük rá a túrós keveréket. Egyengessük el és szórjuk meg a sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütjük a pitét.