19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Tavaszi zöld leves

2014. március 28.
2.8211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ne terheljük mindig túlságosan meg a gyomrunkat, így érdemes néha egy finom, de könnyed levest enni. Ez a tavaszi zöldfűszeres leves egészséges és mivel nem tartalmaz húst, így a vegetáriánusok is szeretni fogják.


Hozzávalók:
1 csokor zöldhagyma
2 db cukkini
só, babérlevél
egy kevés citromlé
2 dl tejföl
2 evőkanál kapor
1 evőkanál citromfű
borsikafű

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel és a babérlevéllel együtt tegyük fel főni 1 liter vízben, közben sózzuk. A cukkinit reszeljük le, majd ha felfőtt a hagymás lé, akkor adjuk hozzá a cukkinit is. Ha túl sűrűnek véljük, engedjünk hozzá forró vizet.

A tejfölt egy kevés vízzel felhígítjuk és ha megfőtt a cukkini is, akkor hozzáadjuk a tejfölt valamint a zöldfűszereket is ízlés szerint. Egy kevés citromlével savanyítjuk. Jól összeforraljuk az egészet és tálaljuk.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
5 hozzászólás

Minoni

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Merész étel de ki fogom próbálni!

válasz erre

Pocok

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Gusztusos trutyi...nem az én ételem.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Én még egy kis bazsalikomot is tennék bele vagy oregánót és petrezselymet. mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Fúúj cukkinit nem szeretem!

válasz erre

Hampster

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Cukkinit még nem ettem levesként, lehet hogy teszek vele egy próbát!

válasz erre