Hozzávalók:
1 fejes saláta
3-4 szem paradicsom
1 citrom
olívaolaj
1 kígyóuborka
1 db kaliforniai paprika
néhány szem retek
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A fejes salátát megmossuk és néhány levelét egyben hagyjuk, míg a többit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
A retket és az uborkát karikákra vágjuk. Előveszünk egy nagyobb tálat, amiben összekeverjük a hozzávalókat. A petrezselyem egy részét összevágjuk apróra és belekeverjük az olívaolajba. A citrom levét belefacsarjuk az olívába és összekeverjük. Az öntetet rálocsoljuk a salátára és összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
Kisebb salátás tálakat veszünk elő, kibéleljük őket a salátalevelekkel és beleszedjük a salátánkat. A végén néhány nagyobb petrezselyemmel díszítjük.