25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Tavaszi reteksaláta

2018. április 07.
10.9150
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel rengeteg most a friss retek, ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy nagyon egészséges és gyors salátát. Eheted magában is, de persze sült húsokhoz is kiváló köretnek.


Hozzávalók:
1 csomag hónapos retek
1 db közepes kígyóuborka
2 evőkanál borecet
1 bögre zöldborsó
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
só, bors

Elkészítés:
A retkeket alaposan mossuk meg, nehogy maradjon rajta föld, majd vágjuk őket negyedekre, ha kisebbek lennének a retkek, akkor elég csak félbevágni őket. Az uborkát vágjuk karikákra, majd azokat is félbe. Tegyük ezeket egy tálba. A petrezselymet és a rozmaringot apróra vágjuk, megszórjuk vele a salátát és hozzáadjuk a borsót is.

Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel összekeverjük, majd mehet hozzá az olaj is. Locsoljuk meg a salátát az öntettel, majd tegyük a hűtőbe az egészet, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
2 hozzászólás

hemberender

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Nyúl kaja.

válasz erre

Lili

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Szép színes saláta.

válasz erre