Hozzávalók:
1 csomag hónapos retek
1 db közepes kígyóuborka
2 evőkanál borecet
1 bögre zöldborsó
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A retkeket alaposan mossuk meg, nehogy maradjon rajta föld, majd vágjuk őket negyedekre, ha kisebbek lennének a retkek, akkor elég csak félbevágni őket. Az uborkát vágjuk karikákra, majd azokat is félbe. Tegyük ezeket egy tálba. A petrezselymet és a rozmaringot apróra vágjuk, megszórjuk vele a salátát és hozzáadjuk a borsót is.
Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel összekeverjük, majd mehet hozzá az olaj is. Locsoljuk meg a salátát az öntettel, majd tegyük a hűtőbe az egészet, hogy kicsit összeérjenek az ízek.