Hozzávalók:
15 dkg medvehagymalevél
1 szem burgonya
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
800 ml zöldség alapleves
1 evőkanál vaj
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Egy lábosban felforrósítjuk a vajat és beletesszük a felkarikázott újhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Néhány perc párolás után a megtisztított és összevágott medvehagymát beletesszük és a kis darabokra vágott krumplit a lábosba.
Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint és a zöldségleveslé. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a krumpli és a medvehagyma is. Ezután beleöntjük a tejszínt és néhány percig még főzzük. Egy botmixer segítségével pürésítjük a levest.
Petrezselyemmel vagy nyers medvehagymalevéllel díszítjük.