9 °C
szórványos felhőzet
2025. március 25., kedd
Irén, Írisz

Tavaszi medvehagymaleves

2014. március 20.
2.2231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ilyenkor tavasszal juthatunk hozzá a medvehagyma leveleihez, melyből rengeteg féle étel készíthető. A medvehagyma egyfajta gyógynövény, melyet még a barnamedvék is előszeretettel fogyasztanak. Íze hasonlít a fokhagymához, azonban gyógynövény tartalma sokkal magasabb.


Hozzávalók:
15 dkg medvehagymalevél
1 szem burgonya
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
800 ml zöldség alapleves
1 evőkanál vaj
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
Egy lábosban felforrósítjuk a vajat és beletesszük a felkarikázott újhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Néhány perc párolás után a megtisztított és összevágott medvehagymát beletesszük és a kis darabokra vágott krumplit a lábosba.

Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint és a zöldségleveslé. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a krumpli és a medvehagyma is. Ezután beleöntjük a tejszínt és néhány percig még főzzük. Egy botmixer segítségével pürésítjük a levest.

Petrezselyemmel vagy nyers medvehagymalevéllel díszítjük.
4 hozzászólás

Hampster

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Gusztusos! Mindenféle hagymalevest nagyon szeretek!

válasz erre

blondi

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ilyet még nem ettem! Ki fogom próbálni mert elég jól néz ki!mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Mi már szedtünk, és sütöttem belőle pogit. De azt hiszem ezt is ki fogom próbálni.

válasz erre

Enci

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Még sose ettem medvehagymát, de most felkeltette az érdeklődésemet.

válasz erre