24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Tavaszi medvehagymaleves

2014. március 20.
2.1211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ilyenkor tavasszal juthatunk hozzá a medvehagyma leveleihez, melyből rengeteg féle étel készíthető. A medvehagyma egyfajta gyógynövény, melyet még a barnamedvék is előszeretettel fogyasztanak. Íze hasonlít a fokhagymához, azonban gyógynövény tartalma sokkal magasabb.


Hozzávalók:
15 dkg medvehagymalevél
1 szem burgonya
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
800 ml zöldség alapleves
1 evőkanál vaj
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
Egy lábosban felforrósítjuk a vajat és beletesszük a felkarikázott újhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Néhány perc párolás után a megtisztított és összevágott medvehagymát beletesszük és a kis darabokra vágott krumplit a lábosba.

Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint és a zöldségleveslé. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a krumpli és a medvehagyma is. Ezután beleöntjük a tejszínt és néhány percig még főzzük. Egy botmixer segítségével pürésítjük a levest.

Petrezselyemmel vagy nyers medvehagymalevéllel díszítjük.
4 hozzászólás

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Gusztusos! Mindenféle hagymalevest nagyon szeretek!

válasz erre

blondi

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Ilyet még nem ettem! Ki fogom próbálni mert elég jól néz ki!mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Mi már szedtünk, és sütöttem belőle pogit. De azt hiszem ezt is ki fogom próbálni.

válasz erre

Enci

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Még sose ettem medvehagymát, de most felkeltette az érdeklődésemet.

válasz erre