27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Tartós, fájdalommentes szőrtelenítés otthon - kipróbáltuk a Braun Silk Expert Pro 5-öt

2023. december 17.
70.8841
Mariann profilja, adatai
Mariann
A szőrtelenítés központi helyet foglal el a szépségápolásban, hiszen sokan vágyunk tartós, sima szőrtelen bőrre, és hála a mai technológiáknak ma már erre is lehetőségünk lehet, ráadásul nem kell drága szalonokba járni. Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az otthoni használatra tervezett kompakt IPL készülékek, melyek fájdalommentes, tartós szőrtelenítést biztosítanak a test minden részén. A Braun nemrégiben mutatta be legújabb IPL eszközét, a Silk Expert Pro 5-öt, melyet mi is tesztelhettünk és az alábbi cikkünkben eláruljuk véleményünket.


Mi is az az IPL szőrtelenítés?

Még mielőtt bemutatnánk a Braun új készülékét, elárulunk néhány fontos információt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi az a lézeres és IPL szőrtelenítést. Nagyon fontos kiemelni, hogy végleges szőrtelenítés nem létezik, előbb-utóbb a szőr utat tőr magának és ismét ki fog nőni, ám tartós szőrtelenítés van, ami akár egy évig is meggátolja a szőrszálak növekedését. Jelenleg két módszer van ennek elérésére:
a lézeres szőrtelenítés,
az IPL szőrtelenítés vagy más néven villanófényes szőrtelenítés.

Mindkét módszer lényege, hogy a szőrtüszőkben található melanint fény segítségével felmelegíti, és deaktiválja, ezáltal pedig megszakítja a szőrszálak növekedési ciklusát. Az IPL (angolul Intense Pulsed Light azaz intenzív pulzáló fény) a lézeres módszerekhez képest sokkal gyengédebb fényimpulzusokat bocsát ki, hatékonysága azonban igen kiemelkedő.

Négyféle fej közül választhatunk

Négyféle fej közül választhatunk


Braun Silk Expert Pro 5

A márka a közelmúltban dobta piacra az eddigi legjobb IPL technológiás szőrtelenítő készülékét, a Silk Expert Pro 5-öt, melyet kifejezetten otthoni használatra terveztek, a test teljes felületén alkalmazható. Az eszköz egyik legnagyobb előnye az úgynevezett Intelligens Skin Pro 2.0 technológia, melynek köszönhetően a készülék másodpercenként 80 alkalommal méri fel a bőr tónusát, és ehhez igazítja a működését, teljesen automatikusan. Mindet azt jelenti, hogy nekünk csak be kell kapcsolni az eszközt és minden mást elvégez helyettünk.

Az érzékenyebb területeken, mint például az arc vagy az intim régió, kétféle érzékeny bőrre tervezett üzemmód áll a rendelkezésünkre. Mindezek mellett a kényelmes használat érdekében négyféle fej közül választhatunk. A Silk Expert Pro 5 ultra gyors, percenként akár 125 villanás leadására is képes, ezzel kiemelkedik a versenytársak közül, a kezelés ideje ezáltal lerövidül, már négy hét alatt látványos eredményt láthatunk.

Hogyan használjuk?

A Braun IPL készülék használata nagyon egyszerű és biztonságos. Első lépésként egy borotva segítségével el kell távolítani a szőrt a kezelendő felületről - szerencsére a Silk Expert Pro 5 csomagban találunk borotvát -, majd ezt követően a készüléket bekapcsoljuk. Amint a bőrfelülethez érintjük a Intelligens Skin Pro 2.0 technológia felméri a felületet és beállítja az érzékenység fokát. Amint megnyomjuk a középső gombot, erős, piros villanást fogunk érzékelni, valamint meleget az adott területen.

A használat egyszerű és fájdalommentes

A használat egyszerű és fájdalommentes


Félni azonban nem kell, teljesen fájdalommentes a kezelés, egyes érzékenyebb területeken maximum egy kis csípést fogunk érezni. Az IPL szőrtelenítő nem hagy foltot vagy égési nyomokat a bőrön, irritációt sem okoz. A Braun készüléke ráadásul a Skin Health Alliance nemzetközi bőr egészségügyi szervezet klinikai tesztjein is bizonyított, valamint bőrgyógyászati akkreditációval is rendelkezik.

Tesztünk során egy kisebb területen próbáltuk ki a készüléket a lábon, ahol 1 alkalom után is már kevesebb helyen nőttek ki újra a szőrszálak, de minél többet használtuk, annál jobb eredményt értünk el. A szőrtelenítő nagyon erős, piros villanásokkal dolgozik, ami bánthatja a szemet, de egy napszemüveggel könnyen lehet orvosolni ezt, ám nem szükséges, nem lesz baja a szemünknek. Folyamatosan dolgozik egy ventillátor az eszközben, ezáltal nem forrósodik át.

Ami további előny, hogy nem csak nők használhatják a készüléket, hanem akár férfiak is, akik esetleg túl erős szőrzettel rendelkeznek olyan területeken, mint például a hát vagy a mellkas. Erős szőrzet esetén egészen biztosan több alkalommal kell majd használni a szőrtelenítőt a tartós eredmény érdekében. Ám fontos megjegyezni, hogy sötét bőr esetében nem lesz jó eredmény, mert így nem csak a szőrtüszők közvetlen közelében magas a bőr melanin tartalma, hanem a bőr teljes területén. Így nem tud koncentrálódni a fény a szőrtüszőkben.

A készülék folyamatosan hűti magát

A készülék folyamatosan hűti magát


Mit mond a szakértő?

Dr. Gyöngyösi Nóra PhD. bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos szerint még az érzékeny, intim területeken is teljesen biztonságosan lehet használni az IPL szőrtelenítőket.

Az előírt optimális használat mellett az IPL nem befolyásolja a bőr érzékenységét, vagyis nem érzékenyíti jobban a bőrt és az érzékeny bőr szőrtelenítésére alkalmazható egyik legkíméletesebb szőrtelenítési mód.

Miért válasszuk a Braun Silk Expert Pro 5 készüléket?

A Braun Silk Expert Pro 5 IPL szőrtelenítő készüléke azoknak készült, akik nem akarnak túl sok időt tölteni drága szalonokban, hogy tartós szőrtelenítést érjenek el. És azoknak, akik nem szeretnék megmutatni másoknak intim testrészeiket. Néhány használatot követően már látványos eredményt lehet elérni anélkül, hogy roncsolnánk a bőr felületét, hiszen a borotva, gyanta és az epilátor is képes felsérteni a bőrt. Ráadásul ezzel a technológiával elkerülhetjük az irritációt és az esetleges fertőzéseket is.

Ebben a gyönyörű táskában minden elfér

Ebben a gyönyörű táskában minden elfér


A szőrtelenítő sokáig hűséges társunk lesz: élettartama során kiemelkedő, 400.000 villanást képes kibocsátani, ami 22 évnyi használatra elegendő. Hosszútávon nagyon megéri beruházni egy ilyen szuper termékre. A Braun Silk Expert Pro 5 készüléket jelenleg 136.990 forintos áron lehet megvásárolni, amiért cserébe nem csak egy szuper terméket kapunk, de mellé egy gyönyörű, puha kézitáskát is, melyben minden tartozéka elfér, így akár utazásra is magunkkal lehet vinni bárhová.
3 hozzászólás

Babóca

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Meglepően jó az ára és tetszik, hogy ennyire tartósnak mondják.

válasz erre

Lili

7 hónapja, 2 hete és 6 napja

Én még nem is hallottam erről. meglepett smiley Ez nagyon jó! mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

7 hónapja, 2 hete és 6 napja

Wow de jó áron van. meglepett smiley Már régóta szemezgetek egy ilyennel.

válasz erre