17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (3. rész)

2013. december 07.
3.5131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Cikksorozatunk első két részéből megtudtuk, hogy mire kell számítanunk előzetesen abban az esetben, ha internetes társkeresésre adjuk a fejünket, ami mindig egy kisebb hullámvasútnak felel meg, hiszen míg egyszer sikeresnek érezzük magunkat, addig másszor a legmélyebb gödörbe kerülünk, és a folyamat során egyszer sem tudjuk, hogy mi lesz a vége. A cikksorozat második részéből néhány gyakorlati tanácsra világítottunk rá, ami kezdő és haladó internetes társkeresők számára is kulcs lehet a sikerhez, a befejező felvonásban pedig nem maradt más dolgunk, mint bedobni az aduász tanácsokat, amelyek a kulcsot is jelenthetik a sikerhez.


Az első ilyen, hogy ne legyünk naivak! Ha tudjuk, hogy megvan bennünk ez a negatív tulajdonság, az internetes társkeresés egyáltalán nem biztos, hogy nekünk való, hiszen minél naivabbak vagyunk, valószínűleg annál kisebb lesz az esélyünk is a biztos sikerhez. Ezen felül nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az internetes társkeresés során fellelhető nagy szerelem esélye olyan, mint a lottó telitalálat, de legalább, mint a lottó négyese, ergo létezik, de egyáltalán nem biztos, rengeteg szerencse és véletlenszerű, mi több sorsszerű esemény szükségeltetik hozzá, de jó hír, hogy Magyarországon például többen használnak komoly szándékkal internetes társkeresőt, mint ahányan lottóznak.

Akárcsak a lottószelvény esetében a helyes kitöltésnél, úgy az internetes társkeresés során is fontos, hogy ellenőrizzük magunkat. Mivel megvan a lehetőségünk arra, hogy többször átgondoljuk, mit írunk, ezért semmit se hamarkodjunk el. Inkább olvassuk át kétszer üzeneteinket, mint egyszer írjunk egy olyat, amivel azonnal elüldözhetjük magunk mellől életünk párját. Ha már megvan a baj, számolnunk kell azzal, hogy problémák bizony a virtuális térben is léteznek, talán nem látjuk őket, nem tapasztaljuk őket közvetlenül, és megoldásukra is léteznek radikális, a valóságban nem létező módszerek, a megfelelő problémakezelés azonban szintén kulcs lehet a sikerhez.

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (3. rész) - 2. kép

Természetesen nekünk is figyelnünk kell az apró jelekre, a hibákra, hiszen sosem tudhatjuk biztosan, hogy virtuális társunk mennyire az, akinek mondja magát. Ne fáradtan, ne félvállról vegyük az ismerkedést, tegyük oda magunkat teljes szívvel és lélekkel, hogy minimalizáljuk a hibaszázalékot. Ezzel kapcsolatban fontos a türelem, hiszen csak nagyon apró lépésben haladhatunk előre, ha kapkodunk, ha rossz irányba indultunk el, akkor nincs visszaút, talán sosem tudjuk meg, hogy éppen életünk szerelmét buktuk-e el a saját butaságunk miatt, vagy azért, mert túl rámenősek voltunk, netán túl gyorsan akartunk olyan dolgot, amit egy igazi, valóságban kivitelezett ismerkedés vagy randi során nem lett volna etikus.

Aranyszabály az internetes társkeresés során, hogy nem sok emberre van szükségünk, nem a mennyiség a lényeg, sokkal inkább a minőség, avagy az, hogy megtaláljuk azt az egyet, aki nekünk kell, aki nekünk számít. Lehet, hogy sosem találunk rá, de az is előfordulhat, hogy már egy hét múlva tudni fogjuk: ő az igazi. Ha van alapja, nyugodtan hallgassunk megérzésünkre, hiszen a nők hatodik érzéke sosem csal, a lényeg azonban, hogy legyünk mindig és mindenkor őszinték, így később már nem történhet nagy baj.

Összességében tehát az internetes társkeresés során egyetlen biztos és lényeges momentum van, mégpedig az, hogy mindig adjuk magunkat, legyünk egészségesen gyanakvóak, és ne essünk naivitásunk csapdájába. Ha ezekre odafigyelünk, és sikerül elvarázsolnunk valakit - mert ebben a műfajban is nagyon könnyű elvarázsolni az embereket -, akkor mi már biztosan nem okozhatunk csalódást másoknak. Ha pedig sikerül egy olyan értékes emberre lelnünk, aki pont így viszonyult az internetes társkereséshez, mint mi, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az egy egészséges, boldog és vidám párkapcsolat kezdete lesz.
7 hozzászólás

kpal

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Jó cikk sorozat . mosolygó smiley

De tuti kihullik hajam azoktól akik barátkozásból van fent ilyen oldalon és kapcsolatba van .

válasz erre

csillucs

11 éve, 4 hónapja és 9 napja

tetszett ez a sorozat mosolygó smiley érdekes volt nagyon

válasz erre

simply red

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Amen mosolygó smiley a zárósorokban (is) benne van a lényeg! Igazán jó cikksorozat! mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Nagyon klassz sorozat volt, remélem lesz ég ilyen.

válasz erre

Hampster

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Komolyan mondom, sokaknak iskolai tananyaggá kéne tenni!mosolygó smiley

válasz erre

Enci

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Érdekes volt ez a cikksorozat! Tetszett nagyon mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Jó és hasznos sorozat!

válasz erre