10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (1. rész)

2013. november 23.
7.0371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Rohanó, internet-centrikus világunkban általánossá és elfogadottá vált, hogy nem személyesen, hanem az interneten keresztül ismerkedünk. Az emberek többsége ma már nem egy házibulin, nem az utcán, hanem a Facebookon böngészve keres magának partnert. Ez egyszerűbb azok számára, akiknek nincs elég önbizalmuk, és bár úgy vélhetjük, hogy mindebből csak előnyünk származhat, az internetes társkeresésnek azonban rengeteg hátulütője lehet, így nem csak a kezdők, hanem nagyon sokszor a haladók is tanácsra szorulhatnak.


Hogy megtalálhatjuk-e az interneten az igazit? Ez bizonyára vissza-visszatérő kérdés azok között, akik keresik életük párját. A válasz pedig egy határozott igen, hiszen amennyiben hiszünk a sorsban, akkor eredendően hinnünk kell abban is, hogy egy internetes társkereső segítségével megtaláljuk életünk szerelmét. Az első és legfontosabb lépés ezen a téren, hogy országhatáron belül keresgélünk-e, netán megadjuk az esélyt a Földet lakó több milliárd másik embernek is, és egy nemzetközi társkeresőoldalra regisztráljuk magunkat.

Nyilván utóbbi esetben lényegesen nagyobb lesz a szórás és a hibaszázalék, ellenben egyetlen olyan kutatás sem látott még napvilágot arról, hogy van-e bármiféle tudományos magyarázata annak, hogy melyik oldalon kezdünk neki a nagy feladatnak. Lehet, hogy az első reklámra kattintva szerencsével járunk, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán, a Google találati listájának végén elhelyezkedő oldalon találjuk meg az igazit. Egy azonban kutatás nélkül is biztos, a társkeresés az interneten sem egyszerű feladat!

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (1. rész) - 2. kép

Mielőtt elindulnánk társat keresni a világhálón, fontos hogy számoljunk a várható következményekkel, hiszen rengeteg magányos ember ül otthon a gép előtt, álmodoznak, gyakran házastársak mellett keresnek egy kis szórakozást, nem ritkán szexre kiélezett ajánlatokat. Számítanunk kell tehát arra, hogy az efféle emberek megtalálnak majd minket, de koptassuk le őket, ha erőszakosak, írjunk az oldal adminisztrátorának, jelentsük őket, ha pedig más fórumon is megtalálnak minket, bátran fenyegessük meg az illetőt a rendőrséggel, hiszen akárcsak a való világban, az interneten sem maradhat senki név nélkül, még akkor sem, ha vannak, akik így hiszik.

Természetesen a sikerre sosem lesz igazán garancia, de a társkeresés az interneten is ugyanolyan lutri, mint a valóságban, sőt mi több, az életnek nem ez az egyetlen területe, ahol nem várhatunk úgymond életünk végéig tartó sikert, így meglepődésre sincs igazán okunk. Ha másnak nem is örülhetünk, legalább a virtuális ismerkedés során is érintkezünk emberekkel, nem roskadunk magunkba, nem fordulunk gondolatainkba, így folyamatosan él majd bennünk a remény azzal kapcsolatban, hogy talán a következő üzenet írója gyermekünk apja és életünk párja lehet. Soha ne adjuk fel a reményt, még akkor sem, ha az internetes társkeresés igazi hullámvasút lehet bárki számára.

Hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, és milyen tanácsokat fogadjunk meg a virtuális társkeresés során? Bár nem egyszerű a kérdés, megpróbálunk mégis válaszolni azoknak, akik végső elkeseredésükben úgy gondolják, hogy az internet nem csak arra való, hogy barátokat szerezzenek maguknak, hanem arra is, hogy segítségével megtalálhassák életük párját. Ennek fényében fontos, hogy a társkeresés folyamatosan tartsa bennünk a lelket, pozitív hozzáállásunk tehát töretlen és elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy mindig emelt fővel, mindig vidáman és reménykeltően éljük át ezt a folyamatot, amivel nem kizárt, hogy életünk legnagyobb kalandja kezdődik el. Ha nem ezt várjuk, nem is érdemes nekilátni!

Hogy mi fontos még ahhoz, hogy sikeres legyen az internetes társtalálás? Cikksorozatunk második részéből további tippekkel és tanácsokkal szolgálunk majd kezdőknek és haladóknak egyaránt.
12 hozzászólás

kpal

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Én azt bírom mikor valaki beregel és nem adja meg kb milyen partnert keres,ha ráírok akkor kiderül kirakat bábut keres .

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 18 napja

Szerintem aki ilyenre adja a fejét mindenképp beleszalad néhány kellemetlen szituációba, hiszen a "beszélgetések" előbb történnek meg, mint maga a találkozás. Ez pedig sok veszélyt hordoz magában és nagyokat lehet csalódni...

válasz erre

leoni

11 éve, 1 hónapja és 18 napja

Igazán hasznos írás! Várom a folytatást!

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 1 hónapja és 19 napja

Érdekes ez a cikk. Én nem használtam soha társkereső oldalt, nem volt rá szükségem

válasz erre

Mariann

11 éve, 1 hónapja és 19 napja

mokus84 írta:
Ismét egy hasznos írás! Hány részes lesz a sorozat azt lehet már tudni?
3 részes lesz mosolygó smiley

válasz erre

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 19 napja

Próbáltam már, de pár randi után feladtam...

válasz erre

Réka

11 éve, 1 hónapja és 19 napja

én se próbáltam, nem bízok benne

válasz erre

Sonci

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Érdekes ez a netes társkeresés. Én sosem próbáltam, nem is érdekelt, meg nem is igazán volt rá időm. Van barátom és remélem jó sokáig meg is leszünk együtt.

válasz erre

Enci

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

én a jelenlegi páromat egy internetes társkereső oldalon találtam meg, nagyn kedves szimpatikus volt, ezért is randiztam vele

de voltak igazi bunkók is természetesen, nagyon sok pasi csak szexet akar, szóval nagyon vigyázzatok csajok, képesek össze vissza kamuzni csak azért, hogy lefektessenek...

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

én egyszer kipróbáltam egy társkereső oldalt, de nem jártam sikerrel

válasz erre

mokus84

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Ismét egy hasznos írás! Hány részes lesz a sorozat azt lehet már tudni?

válasz erre

Natasha

11 éve, 1 hónapja és 20 napja

Én még nem ismerkedtem neten soha! De ez jó kis cikk, érdekes

válasz erre