Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
60 g vaj
2 db lime
1 evőkanál friss tárkony
150 ml tejszín
só, bors
Elkészítés:
A csirkemelleket irdaljuk be, de ne vágjuk őket teljesen félbe. A vajat keverjük el egy lime reszelt héjával, majd a keverék felével kenjük meg a csirkéket. Tegyük a csirkéket egy tepsire, majd öntsük le a limeok levével, szórjuk meg apróra vágott tárkonnyal, sóval és borssal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük a csirkéket 20-30 percig.
Ha megsültek a csirkék, akkor vegyük őket ki, majd egy evőkanál vizet tegyünk a tepsibe és szedjük le a pörzsanyagokat és a szaftot egy lábosba. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd 1-2 perc főzés után mehet bele a tejszín. Végül tálaljuk a csirkemelleket a mártással együtt.