27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Tárkonyos tejszínes gombaleves

2021. július 17.
25.2783
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed gombaleves, melyet a tejszín és a tárkony tesz igazán különlegessé és krémessé. Nagyon egyszerű elkészíteni, akár ilyenkor nyáron is érdemes fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g gomba
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
40 g vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé
2 dl főzőtejszín
kakukkfű
tárkonylevél
só, bors
1 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és összevágjuk kisebb darabokra. A vajat felmelegítjük, majd a hagymát elkezdjük párolni rajta, ezután megy bele a zöldség és a gomba. Megszórjuk sóval, borssal. Amikor kezd összeesni a zöldség, akkor felöntjük az alaplével.

Tárkonnyal és kakukkfűvel ízesítünk. Addig főzzük, míg teljesen megpuhulnak a zöldségek. Ezt követően belekeverjük a tejszínt, a citromlevet. Hagyjuk ismét főni egy kicsit, végül megszórjuk friss petrezselyemmel.

Ha krémes állagot akarunk elérni, akkor a gombából szedjünk ki egy keveset a többit pedig turmixoljuk le.
nincs még hozzászólás