21 °C
tiszta égbolt
2025. június 12., csütörtök
Villő

Tárkonyos pulykaragu-leves

2013. december 04.
7.0961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy selymes, ízletes és kalória szegény levesre vágysz? Akkor ezt a finomságot Neked találták ki, ugyanis egy tál tárkonyos pulykaragu-levesben csupán 284 kalória van és emellett rengeteg vitamint is tartalmaz.
 


Hozzávalók:
40 dkg pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa és fehérrépa
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint

Elkészítés:
A pulykahúst lebőrözzük, kicsontozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk,majd a húst is hozzáadjuk. Ezután a zöldségeket kockákra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. A borsót és a gombát is szórjuk bele az alapunkba.

Ezt követően felengedjük húslével, a lét elkészíthetjük kockából is. Amikor megfőtt a hús és a zöldségek, akkor készítsük el a tejszínes habarást, amivel sűrítsük be a levesünket.

Apróra vágott petrezselymet, finomra vágott tárkonyt adunk hozzá, végül kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót rakunk a ragunkba. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor csak a hús és a többi zöldség készre főzése után adjuk a levesünkhöz.
14 hozzászólás

Móni

12 éve, 6 hónapja és 7 napja

De régen ettem... Pedig nagyon szeretem!mosolygó smiley

válasz erre

simply red

12 éve, 6 hónapja és 7 napja

ez mennyi lehet!! kipróbálom mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből