Hozzávalók:
40 dkg pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa és fehérrépa
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint
Elkészítés:
A pulykahúst lebőrözzük, kicsontozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk,majd a húst is hozzáadjuk. Ezután a zöldségeket kockákra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. A borsót és a gombát is szórjuk bele az alapunkba.
Ezt követően felengedjük húslével, a lét elkészíthetjük kockából is. Amikor megfőtt a hús és a zöldségek, akkor készítsük el a tejszínes habarást, amivel sűrítsük be a levesünket.
Apróra vágott petrezselymet, finomra vágott tárkonyt adunk hozzá, végül kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót rakunk a ragunkba. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor csak a hús és a többi zöldség készre főzése után adjuk a levesünkhöz.