Hozzávalók:
500 g afrikai harcsafilé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb burgonya
4 evőkanál tejföl
2 dl száraz fehérbor
1,5 l víz
2 babérlevél
fél citrom leve
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál szárított tárkony
só, fehér bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a burgonyát kisebb kockákra. A hagymát kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát is. A zúzott fokhagymát is keverjük hozzá idő közben, majd pár perc múlva vegyük le a tűzről.
Adjuk hozzá a fűszereket, öntsük fel fehér borral és forrástól számított 15-20 percig hagyjuk főni, hogy az alkohol elpárologjon belőle. A harcsát mossuk meg és vágjuk tetszés szerinti darabokra. Ha a burgonya megfőtt, akkor a halat tegyük a levesbe és engedjük fel a vízzel.
Miután a hal is megfőtt, belekeverjük a tejfölt és a citrom levét. Pár perc főzés után már fogyaszthatjuk is.