23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tárkonyos halleves

2015. december 11.
5.9511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a halászlét karácsonykor, akkor készíts pikáns, afrikai harcsából hallevest. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és ráadásul hamar el is készül. Ezzel biztosan sikerül megnyerned a vendégsereget.
 


Hozzávalók:
500 g afrikai harcsafilé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb burgonya
4 evőkanál tejföl
2 dl száraz fehérbor
1,5 l víz
2 babérlevél
fél citrom leve
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál szárított tárkony
só, fehér bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a burgonyát kisebb kockákra. A hagymát kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát is. A zúzott fokhagymát is keverjük hozzá idő közben, majd pár perc múlva vegyük le a tűzről.

Adjuk hozzá a fűszereket, öntsük fel fehér borral és forrástól számított 15-20 percig hagyjuk főni, hogy az alkohol elpárologjon belőle. A harcsát mossuk meg és vágjuk tetszés szerinti darabokra. Ha a burgonya megfőtt, akkor a halat tegyük a levesbe és engedjük fel a vízzel.

Miután a hal is megfőtt, belekeverjük a tejfölt és a citrom levét. Pár perc főzés után már fogyaszthatjuk is.
7 hozzászólás

Regina

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Jól hangzik! Szívesen megkóstolnám mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

10 éve, 3 hónapja és 18 napja

Biztos nagyon finom.

válasz erre

lacko

10 éve, 3 hónapja és 20 napja

Mennyei lehet, így leírás és kép alapján nagyon bejövős. mosolygó smiley

válasz erre

kalifa

10 éve, 3 hónapja és 20 napja

szeretem a halat de ilyet még nem ettem

válasz erre

becky

10 éve, 3 hónapja és 20 napja

végre nem a megszokott halászlé

válasz erre

Cynthia

10 éve, 3 hónapja és 20 napja

Halászlét utálom.

válasz erre

bonita

10 éve, 3 hónapja és 20 napja

Tárkonyos leveseket szeretem.

válasz erre