Hozzávalók:
400 g csirkemell
250 g gomba
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
125 ml fehérbor
4 dl csirke alaplé
1,5 dl főzőtejszín
30 g vaj
30 g finomliszt
1 evőkanál citromlé
3 szál tárkony
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, közben apróra vágjuk a hagymát. Pirítsuk meg a hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a kockákra vágott csirkét. Egyben is lehet hagyni a csirkét. Alaposan pirítsuk meg a húst. A gombát daraboljuk fel és a megpirult csirkéhez adjuk, majd hagyjuk kicsit megfonnyadni.
Ezt követően felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, akkor mehet bele az alaplé és a tejszín. Ízesítsünk sóval, borssal, citromlével és a tárkonnyal. Végül ha már jól összefőtt minden, beletesszük a 30 g vaj és a liszt keverékét apránként. Hagyjuk besűrűsödni.