22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Tárkonyos csirkeragu

2016. szeptember 12.
4.8641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni tárkonyos csirkeragu, melyet főételként is bátran fogyaszthatunk ha rizzsel vagy tésztával kínáljuk. Nem túl bonyolult elkészíteni, de kell egy kis időt szánni rá.
 


Hozzávalók:
400 g csirkemell
250 g gomba
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
125 ml fehérbor
4 dl csirke alaplé
1,5 dl főzőtejszín
30 g vaj
30 g finomliszt
1 evőkanál citromlé
3 szál tárkony
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, közben apróra vágjuk a hagymát. Pirítsuk meg a hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a kockákra vágott csirkét. Egyben is lehet hagyni a csirkét. Alaposan pirítsuk meg a húst. A gombát daraboljuk fel és a megpirult csirkéhez adjuk, majd hagyjuk kicsit megfonnyadni.

Ezt követően felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, akkor mehet bele az alaplé és a tejszín. Ízesítsünk sóval, borssal, citromlével és a tárkonnyal. Végül ha már jól összefőtt minden, beletesszük a 30 g vaj és a liszt keverékét apránként. Hagyjuk besűrűsödni.
3 hozzászólás

debbie

9 éve, 5 hónapja és 24 napja

Tárkonyos raguk nagyon finomak ha jól készítik el az ételt.

válasz erre

baboka

9 éve, 5 hónapja és 24 napja

Igazán guszta.

válasz erre

becky

9 éve, 5 hónapja és 24 napja

jó kis csirkeragu mosolygó smiley imádom

válasz erre