11 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Szuvidolt pulykamell

2017. november 24.
26.4861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha van időd a főzésre, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a szuvidált vagy más néven 'sous vide' pulykamell receptet. Ennek a főzési technikának a lényege, hogy alacsony hőfokon kell a húst elkészíteni a sütőben.


Hozzávalók:
500 g pulykamell
só, bors
50 g vaj
pici rozmaring

Elkészítés:
A pulykát mossuk meg, majd tegyük egy sütőzacskóba. Szórjuk bele a sót, borsot és a rozmaringot, majd adjuk hozzá a vajat is. Alaposan keverjük össze az egészet. Ezután amennyire csak lehet szorítsuk ki a zacskóból a levegőt és zárjuk le jó erősen.

67-68 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst és 2-2,5 órán keresztül hagyjuk sülni. Ha szeretnénk, hogy a külső réteg ropogjon, a végén bontsuk ki a zacskót és pirítsuk meg a hús tetejét.
3 hozzászólás

debbie

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nem a legegyszerűbb.

válasz erre

bettike

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nem ettem még ilyet szerintem.

válasz erre

kalifa

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

meglepett smiley wow eddig így még nem sütöttem húst.

válasz erre