14 °C
erős felhőzet
2024. október 15., kedd
Teréz

Szójaszószos csirkeszárny

2021. november 30.
61.4681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű, ázsiai ihletésű csirkés étel, melyet a szójaszósz tesz igazán különlegessé. Nagyon könnyű összeállítani ezt az ételt, és aki szereti a csípőset, az egy kis csilivel is megbolondíthatja.


Hozzávalók:
1-1,5 kg csirkeszárny
2,5 dl víz
2 szál újhagyma
1 pici darab gyömbér
2 evőkanál világos szójaszósz
fél teáskanál sötét szójaszósz
1 db csillagánizs
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg, ha kell vágjuk kisebb darabokra. Egy edénybe tegyük bele a vizet, az összevágott hagymát, a lereszelt gyömbért, a szójaszószokat, a cukrot és a csillagánizst. Az egészet forraljuk fel, majd dobjuk bele a csirkeszárnyakat és fedő alatt pároljuk 30 percig.

Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A megpárolt csirkeszárnyakat egy tepsire öntjük és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
nincs még hozzászólás