Hozzávalók:
4 db tojás
200 g cukor
10 evőkanál víz
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
rózsaszín ételfesték
250 g mascarpone
2,5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
300 g eper
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat szintén habosra keverjük a cukorral és folyamatosan adagoljuk bele a vizet. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük bele a habot is. Egy keveset vegyünk ki a piskóta alapból és rózsaszín ételfestékkel keverjük el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy nyomózsák segítségével kisebb nagyobb szívesek nyomjunk. Ezután a piskótát óvatosan egyengessük el a szívecskéken. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. Még forrón tegyük egy nedves konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és tekerjük fel.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt a habfixálóval felverjük, majd ehhez adjuk a mascarponét, a cukrokat és ízlés szerint az epret. Ha kihűlt a piskóta, akkor megkenjük a krémmel, feltekerjük és már lehet is tálalni.