Hozzávalók:
3-4 db piros gyümölcsös teafilter
cseresznye- vagy meggybefőtt
ízlés szerint cukor
2-3 csomag vaníliás cukor
fehér rum
néhány evőkanál méz
málnaszörp
Elkészítés:
Tegyünk fel forrni körülbelül 1-1,5 liter vizet, attól függően, hogy milyen mennyiségben szeretnénk elkészíteni az italt. Tegyük bele a teafiltereket és forraljuk még néhány percig. Ha kész a tea, akkor öntsük bele a befőttet és adjunk hozzá málnaszörpöt.
Ízesítsünk mézzel és cukorral. Folyamatosan ízleljük, hogy jó nekünk. Forraljuk továbbra is az italt. Kicsit lejjebb vesszük a tüzet és beleöntjük a rumot. Annyit tegyünk bele, amennyit szeretnénk, de azért ne legyen túl alkoholos az ital.
Egy percig kis lángon még főzzük, majd levesszük és melegen fogyasztjuk. Lehet hidegen is, a lényeg, hogy a gyümölcsöket ne vegyük ki, hiszen azok is megszívják magukat alkohollal. Ha netán túl édes lenne, tegyünk bele egy kis citromot.