Milyen pezsgők közül választhatunk?
Manapság már rengeteg féle pezsgő közül válogathatunk a boltok polcain, de alapvetően három félét különböztetünk meg: száraz, édes és rosé pezsgőt. A legkedveltebb pezsgő ezek közül a száraz, mely a legtöbb ételhez és édességhez kiválóan illeszkedik, emellett nagyon jó koktélalap is. A Törley Excellence fajtapezsgő termékcsaládja között is megtaláljuk mindhárom változatot.
A buborékos nedűt a legjobb már előző nap behűteni, 5-6 fokon hűtve a legjobb. Ha esetleg elfelejtenénk hűtőbe tenni, akkor sosem szabad fagyasztóban gyorsan lehűteni, ez ugyanis árt a pezsgőnek. Ilyenkor tegyünk inkább jégvödörbe. Hideg víz és jég keverékébe rakjuk, hogy szépen lassan tudjon lehűlni. Továbbá fontos, hogy a pezsgős poharakat ne hűtsük be.
Hogyan bontsuk ki helyesen a pezsgőt?
Amennyiben nem szeretnénk nagy pukkanást, döntsük meg a palackot 45 fokban, majd egy kendővel lefogva a dugót forgassuk irányba egészen addig, ameddig a dugó meg nem mozdul és ki nem tudjuk nyitni hangtalanul. Ha pedig pukkantani szeretnénk, akkor nem kell a kendő, de ez esetben figyeljünk, nehogy valakinek kiverjük a szemét vagy egyéb sérülést okozzunk.