Hozzávalók:
6 darab csirkeszárny
200 g szilva
3 evőkanál ketchup
2 evőkanál cukor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál almaecet
kevés csípős szósz
2 evőkanál szójaszósz
egy kevés gyömbér
1 citrom leve
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmosom és sóval behintem. Ezt követően elkészítem a szószt. Ehhez a ketchupot egy tálba teszem, hozzáadom a cukrot és a szilvát, majd leturmixolom az egészet. Ezután a többi hozzávalót is beletesszük és ismét összekeverjük.
Feltesszük főni a szószunkat és körülbelül 10-15 percig főzzük. Végül a csirkeszárnyakat beleforgatom a szószba, majd egy tepsibe teszem. Ráöntöm a maradék szószt és lefedve aranybarnára sütöm.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 perc alatt készre sütöm a szárnyakat.