27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Szilvás gombóc

2014. július 01.
2.2100
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a klasszikus magyar finomság, melyet nagymamáink is előszeretettel készítettek. A szilvás gombóc elkészítése egyszerű és mégis isteni. Szinte bárki elkészítheti könnyen.
 


Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál olaj
1 tojás
zsemlemorzsa

15 szem szilva
cukrozott fahéj

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg, majd ha megfőtt, akkor tőrjük össze. Ezt követően keverjük hozzá a lisztet, az olajat, majd a tojást és egy kevés sót. Jól dolgozzuk össze, hogy masszív tésztát kapjunk.

Ha összeállt a tészta, akkor kinyújtjuk fél centiméter vastagságúra és vágjuk szét kockákra. Minden kocka közepébe kerül egy szem, kimagozott szilva és a belsejébe szórunk egy kevés cukrozott fahéjat. Végül gombócokat gyúrunk a kockákból.

Tegyünk oda sós vizet forrni, majd a forrásban lévő vízben főzzük meg a gombócokat. Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy kevés olajon. Forgassuk bele a már megfőtt gombócokat.
5 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 11 hónapja és 10 napja

Na ezt szeretem mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 11 hónapja és 10 napja

Én nem szeretem a szilvát, így nem egy kedvenc sütemény.

válasz erre

krisztike

11 éve, 11 hónapja és 10 napja

Szeressük nagyon! mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 11 hónapja és 10 napja

Én is szeretem, bár a szilvát mindig kiveszem röhögő smiley azt nem eszem meg.

válasz erre

csillucs

11 éve, 11 hónapja és 10 napja

Nagyi csinálja a legjobban. mosolygó smiley Szeretem.

válasz erre