19 °C
kevés felhő
2025. április 23., szerda
Béla

Szilvás gombóc

2014. július 01.
2.1971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a klasszikus magyar finomság, melyet nagymamáink is előszeretettel készítettek. A szilvás gombóc elkészítése egyszerű és mégis isteni. Szinte bárki elkészítheti könnyen.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál olaj
1 tojás
zsemlemorzsa

15 szem szilva
cukrozott fahéj

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg, majd ha megfőtt, akkor tőrjük össze. Ezt követően keverjük hozzá a lisztet, az olajat, majd a tojást és egy kevés sót. Jól dolgozzuk össze, hogy masszív tésztát kapjunk.

Ha összeállt a tészta, akkor kinyújtjuk fél centiméter vastagságúra és vágjuk szét kockákra. Minden kocka közepébe kerül egy szem, kimagozott szilva és a belsejébe szórunk egy kevés cukrozott fahéjat. Végül gombócokat gyúrunk a kockákból.

Tegyünk oda sós vizet forrni, majd a forrásban lévő vízben főzzük meg a gombócokat. Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy kevés olajon. Forgassuk bele a már megfőtt gombócokat.
5 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 9 hónapja

Na ezt szeretem mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 9 hónapja

Én nem szeretem a szilvát, így nem egy kedvenc sütemény.

válasz erre

krisztike

11 éve, 9 hónapja

Szeressük nagyon! mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 9 hónapja

Én is szeretem, bár a szilvát mindig kiveszem röhögő smiley azt nem eszem meg.

válasz erre

csillucs

11 éve, 9 hónapja

Nagyi csinálja a legjobban. mosolygó smiley Szeretem.

válasz erre