Hozzávalók:
200 g liszt
100 g hideg vaj
1 csipet só
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál hideg víz
1 evőkanál cukor
fél citrom héja
300 g szilva
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet és a sót elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ezután belekeverjük a hideg vizet, a tejfölt, a cukrot és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük fél órára. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk és tetszés szerint összevágjuk.
Megszórjuk cukorral, fahéjjal és a keményítővel, majd összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, a közepére halmozzuk a szilvát és a széleit ezután szépen felhajtjuk a töltelékre. Megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Sütés előtt még érdemes egy kevés cukorral megszórni a tészta szélét.