15 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Szilvamázas csirke

2018. szeptember 30.
4.4981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma sem maradhat el gasztro receptünk, melyben ismét egy nagyon ízletes őszi étel elkészítését mutatjuk meg. A szilvamázas csirke egy tipikus hétvégi étel, ami nagyszerű akár ünnepek alkalmával is elkészíteni.


Hozzávalók:
350 g szilvalekvár
200 ml víz
50 g cukor
2 db csillagánizs
1 teáskanál só
1 citromból nyert citromlé
2 evőkanál kukoricaliszt
500 g csirkecomb
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kis lábosba tesszük a lekvárt, majd hozzáadjuk a víz háromnegyedét, a cukrot, a csillagánizst, a sót és a citrom levet. Felforraljuk és forralástól számítva 5 percig főzzük. Gyakran kavargassuk meg. A kukoricalisztet két evőkanál vízzel megduzzasztjuk, majd hozzákeverjük a többi vizet és végül beleöntjük a lekvárba. Ezután ismét 5 percig főzzük.

Közben a csirkéket sóval és borssal megszórjuk, majd serpenyőben kevés olajon elkezdjük megsütni őket. Közben folyamatosan kenegessük őket a szilvamázzal.
2 hozzászólás

Babóca

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Szilvát jól fel lehet használni főzésnél. Karácsonykor szeretem inkább.

válasz erre

Lili

7 éve, 2 hónapja és 6 napja

Szilva a kacsához is jól megy.

válasz erre