Hozzávalók:
350 g szilvalekvár
200 ml víz
50 g cukor
2 db csillagánizs
1 teáskanál só
1 citromból nyert citromlé
2 evőkanál kukoricaliszt
500 g csirkecomb
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy kis lábosba tesszük a lekvárt, majd hozzáadjuk a víz háromnegyedét, a cukrot, a csillagánizst, a sót és a citrom levet. Felforraljuk és forralástól számítva 5 percig főzzük. Gyakran kavargassuk meg. A kukoricalisztet két evőkanál vízzel megduzzasztjuk, majd hozzákeverjük a többi vizet és végül beleöntjük a lekvárba. Ezután ismét 5 percig főzzük.
Közben a csirkéket sóval és borssal megszórjuk, majd serpenyőben kevés olajon elkezdjük megsütni őket. Közben folyamatosan kenegessük őket a szilvamázzal.