22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Szilvamártás

2017. december 23.
2.2211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Érdemes idén a sült húsok mellé egy kis mártást készíteni. A mártásokat nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul ezzel nagyon könnyen feldobhatod az unalmas pulykát vagy éppen a csirkét.
 


Hozzávalók:
10-15 db aszalt szilva
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl húsleves
5 evőkanál vaj
1 citrom leve
2 babérlevél
őrölt bors


Elkészítés:
Első lépésként vágjuk össze apróra a hagymát, majd pirítsuk meg a vajon és locsoljuk meg a citromlével. Forraljuk össze az egészet. Ezután beletesszük a kissé összevágott aszalt szilvát, és ízesítünk sóval, borssal, babérlevéllel. Felöntjük az egészet a húsleveslével és 30-40 perc alatt, alacsony lángon megfőzzük.

Ha megpuhult a szilva, akkor levesszük a tűzről, a babérlevelet kivesszük, a többit pedig összeturmixoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosabbra ha úgy jobban tetszik.
2 hozzászólás

Gizus

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Tartár mártást szoktam karácsonykor csinálni a halhoz.

válasz erre

Lili

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ohhh imádom a szilvát. mosolygó smiley

válasz erre