Mai receptünk egy nagyon ízletes csirkés étel, amit akár az ünnepek alatt is elkészíthetsz a családnak. Könnyen össze lehet dobni, ráadásul nem kell hozzá sok hozzávaló, párolt zöldséggel és rizzsel érdemes tálalni.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
3 evőkanál szilvalekvár
1 dl víz
2 evőkanál cukor
só, bors
Elkészítés:
A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy lábosban keverjük össze a lekvárt, a vizet és a cukrot, majd kezdjük el összefőzni. Ha szeretnénk, akkor kicsi chilivel meg lehet bolondítani. Addig főzzük, míg sűrű, kissé ragacsos mázat nem kapunk.
A csirkemelleket egy kevés olajon elkezdjük megsütni, amikor már kezd pirulni, akkor kenjük meg a mázzal. Addig forgatjuk és sütjük a csirkét, míg el nem készül. Végül ismét megkenjük a mázzal tálalás előtt.