31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Szilvakrémleves

2015. szeptember 02.
2.3483
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a szilva szezonja, ezért nem maradhat ki a szilvakrémleves receptje oldalunkról sem. Elkészítése könnyű és hidegen is, melegen is lehet fogyasztani. A szilva mellé almát is tehetünk, vagy más piros gyümölcsöt.


Hozzávalók:
500 g szilva
cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
1 pohár tejföl
1 tojás sárgája
fél csomag vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor

Elkészítés:
A szilvát magozzuk ki és tegyük fel főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Közben a fűszerekkel és a cukorral ízesítjük a levest. Ha megfőtt a szilva és már könnyedén szétmegy, akkor levesszük a tűzről és leturmixoljuk. A tojássárgáját keverjük simára a tejföllel és a pudingporral, majd folyamatos kevergetés mellett csomómentesen belekeverjük a levesbe.

Ismét visszatesszük a tűzre, felforraljuk, beleöntjük a bort és addig főzzük, míg el nem párolog az alkohol a levesből. Tejszínhabbal, hidegen tálaljuk.
3 hozzászólás

bettike

10 éve, 7 hónapja és 6 napja

Fincsi mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 7 hónapja és 6 napja

Biztos finom.

válasz erre

Linda

10 éve, 7 hónapja és 7 napja

Inkább aszalt szilvát eszem.

válasz erre