18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Szezámmagos csirke, sült tésztával

2014. január 30.
4.8151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kínai étel manapság már nem számít kuriózumnak, ugyanis rengeteg boltban lehet már elérni az ázsiai ételek alapanyagait, így otthonunkban is elkészíthetjük ezeket a finomságokat.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál édesítő
1 evőkanál wok fűszerkeverék
1 kiskanál édes chiliszósz
egy kevés liszt
2 evőkanál keményítő
1 tojás
1,5 dl víz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál halszósz

Pirított tésztához:
1 csomag kínai noodlest vagy spagetti
2 evőkanál szezámmag
fél csomag kínai fűszer
1 evőkanál gyömbér
10 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál halszósz
1 db vöröshagyma
1 szár répa és egy kevés káposzta

Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Ehhez először a noodlest 1 órára áztassuk vízbe, hogy kissé megpuhuljon, majd kevés forró olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban és hozzáadjuk a tésztát. Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint. Ha a tészta megpuhult egy kicsit, akkor öntsünk rá egy kevés vizet és folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a levét.
A répát és a káposztát vékonyan felszeleteljük, és ha megpuhult a tészta, akkor hozzáadjuk.

A csirkemellet kockázzuk fel és készítsük el a pácot. Ehhez a szezámolajat, az édesítőt, a wok fűszert és a chiliszószt keverjük össze. Egy órára pácoljuk be a húsokat.

A bundához a többi hozzávalót keverjük össze, melyből palacsintaszerű masszát fogunk kapni. Ebbe forgassuk bele a húsokat és bő olajban süssük ki. Végül készítsünk egy mézes-chilis mázat a húshoz, melyhez 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál ketchupot, 1 evőkanál balzsamecetet és 2 evőkanál édes chiliszószt egy edényben összekeverünk és felmelegítünk. A húsokat beleforgatjuk és megszórjuk őket szezámmaggal.
5 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Az egyik kedvenc kajám bár én nem chilivel szeretem, hanem citromosan

válasz erre

Hampster

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Hmmm extra kaja, nagyon finom!

válasz erre

Babóca

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Én nem igazán kedvelem a kínai kaját

válasz erre

moni1294

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Nagyon gusztusos!

válasz erre

quintipor

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Én valahogy nem kívánom ezt az ételt.

válasz erre