21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Szeretnél minden reggel 5 perc alatt elkészülni? Íme a megoldás!

2014. május 22.
2.1671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nők általános problematikája, hogy a reggeli ébredést követően minél előbb formába hozzák magukat. Az ágyból azonban minden reggel nehéz kikelni, hiszen olyan jó visszafeküdni még egy 10 percre, de jaj, ezzel máris elkéstünk! Mit tehetünk ilyen esetben? Íme egy rutineljárás, amit ha begyakorolsz, minden reggel nyugodtan lustálkodhatsz még egy 10 percet, hiszen 5 perc alatt formába hozhatod magadat. Természetesen ehhez szükséges néhány előkészület még az előző estéről!
Tuti tipp például, hogy már este válasszuk ki azt a ruhát, amit reggel fel szeretnénk venni! Ha válogatósak vagyunk, akkor mindig legyen B-terv is, ezzel minden ébredés után akár hosszú perceket is megspórolhatunk. A másik fontos pont: a reggeli! Sose menjünk el reggeli nélkül, így készítsük el már előző este a szendvicset vagy a kiadós salátát, hogy a megvalósításukra fordított hosszú percek alatt inkább nyugodtan és ne kutyafuttában fogyasszuk el. Térjünk rá azonban a lényegre, hiszen ettől még nem nézünk ki jól reggel, így lássuk lépésenként, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy öt perc alatt rendbe tudjuk szedni magunkat!

Az első és legfontosabb lépés, hogy hajunkkal kezdjünk valamit! A hajmosást hagyjuk meg előző estére, így reggel már csak a felfrissítésé, a kondicionálásé lesz a főszerep, amire van egy titkos fegyverünk: a száraz sampon! Nem igényel vizet, nem igényel szárítást, ellenben felszívja a felesleges olaj- illetve zsírréteget, ápolja bőrünket, hajunknak pedig tartást, fényt és frissességet kölcsönöz. Fésülködéssel együtt nagyjából 1 perc az egész! A második lépés az alapozó - ha kell! Amennyiben az alapozás hívei vagyunk, válasszunk olyan krémet, ami egyszerre hidratál, védi a bőrt és még takar is. Rengeteg ilyen van, ezáltal a felvitelre sem kell túl sok időt fordítani, nagyjából 1 perc alatt könnyedén elkenhető az egész, így bőrünk azonnal egységes összhatást nyújt.


A harmadik lépés, hogy felébresszük arcunkat, életet adjunk neki! Legyen kéznél ehhez pirosító, ami az alapozóhoz illesztett színárnyalattal könnyedén életre kelthet minket, frissességet és üdeséget adhat arcunknak mindössze fél perc alatt. A következő félperces művelet a szempillákra összpontosít! Egy kis spirál képes határozottan kiemelni szemünket! Tus és szemhéjpúder a sietség miatt nem kell, de a szempillaspirál kötelező! A legjobb, ha olyan terméket választunk, ami úgy teszi dússá a pillákat, hogy nem ragadnak össze. Az eredmény? Szemünk is felébredt végre!

Talán hihetetlen lehet, de késés esetén a szemöldökünk állapota is sokat segít abban, hogy mennyire tűnik rendezettnek az arcunk! Kevesen illesztik be a napi rutinba, de a szemöldökceruza használata elképesztő eredményeket tud produkálni! Egy fésülés után húzzunk lágy és finom vonalakat, formázzuk és igazítsuk, ha szükséges, és egy perc alatt máris kész a tökéletes szemöldök. Utolsó lépésként maradtak az ajkak, amit egy jó kis rúzzsal vagy szájfénnyel dobhatunk fel mindössze fél perc alatt, így még mindig maradt egy fél percünk arra, hogy korrigáljuk amit esetleg elrontottunk. Ilyen egyszerű az egész!
3 hozzászólás

Babóca

11 éve, 20 napja

Jó tippek de én képtelen vagyok az 5 perc alatt elkészülésre
röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 20 napja

Én nagyon minimális sminkkel élek, nagyon hamar elkészülök reggel.

válasz erre

Kicsi

11 éve, 20 napja

Így olvasva olyan egyszerűnek tűnik..sebaj, minden nap gyakorolható. A végén tényleg profin fogunk készülődni! mosolygó smiley

válasz erre