Hozzávalók:
1,5 csésze cukor
3 evőkanál olaj
1 tojás
2 tojásfehérje
1 csésze forró feketekávé
3/4 csésze kakaópor
2 teáskanál vanília kivonat
1 csésze tej
2 csésze liszt
1 csomag csokoládé puding
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1/4 csésze sima görög joghurt
Fontos, hogy mindig ugyan azt a csészét használjuk az arányok megtartása miatt.
Elkészítés:
Először egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a pudingport ó, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a forró kávét és a kakaót, majd várjuk meg, amíg a kakaó felolvad a kávéban. Ezt követően lassan adjunk hozzá tejet és a vanília kivonatot, majd félretesszük. Egy mixerrel alacsony sebességen verjük fel a cukrot és az olajat.
Ehhez a cukros-olajos keverékhez adjuk hozzá a tojást és a tojásfehérjét, és keverjük össze. Folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztes, száraz hozzávalókat és a kávés, azaz nedves hozzávalókat, majd jól dolgozzuk össze. A legvégén adjuk hozzá a görög joghurtot. Egy kivajazott és kilisztezett tortaformába beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
Díszíthetjük csokikrémmel, eperrel, tejszínhabbal vagy szívecskés cukorkával is, ez már csak rajtunk múlik.