Hozzávalók:
20-30 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
2 szár zeller
2 sárgarépa
1 póréhagyma
2 babérlevél
1 kiskanál kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
egy kevés tészta
só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük oda főni egy nagy fazékban, aminek az aljára egy kevés olívaolajat teszünk. Felöntjük vízzel és hagyjuk megfőni a húst. Közben a zöldségeket aprítsuk fel. A sárgarépával nehéz dolgunk lesz, ugyanis ezeket szív alakúra kell vágnunk. Megpróbálhatjuk nagyobb darabokban megformázni, majd felszeletelni a sárgarépát.
Ha a csirke már megpuhult, akkor jöhetnek bele a zöldségek, valamint a fűszerek, azaz a babérlevél, a só, a bors, a kakukkfű és egy kevés ételízesítő. A tésztát csak akkor adjuk már hozzá, ha már puha a zöldség. A babérlevelet a végén vegyük ki. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.