6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Szexuális vonzalom vagy valódi érzelmek? Így derítsd ki mi van a háttérben!

2022. február 26.
66.3541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Manapság nagyon nehéz kiigazodni az embereken, főleg ami a kapcsolódásokat illeti. A különféle szexuális trendeknek, a pornónak és az internetes társkeresőknek, no meg a médiának köszönhetően az erkölcsösség, a tisztelet adás egyre inkább eltűnőben van, a szexuális jellegű kapcsolatokban még inkább. Ezt látva egyre nehezebb eldönteni, hogy ki is az a leendő párjelölt az első jó néhány találkozó után is, aki iránt mélyebben gyökerező érzéseink is vannak, nem csak szexuális vonzalom. Az általunk leírt szempontok által ennek a kibogózásában igyekszünk segíteni.


A kapcsolódás illúziója

Őszintén szólva az sem feltétlen jelenti azt, hogy erős kötődés van köztetek, ha jó pár alkalommal vagy akár hónapok óta összejártok. A szakemberek szerint a kezdeti fizikai kapcsolat képes egyfajta megtévesztő szerepet alkalmazni, ami által anélkül is erős kapcsolódást élhetünk meg, hogy voltaképpen mélységeiben nem is érdekel az illető. A fizikai együttlét, még ha mindkét fél számára kielégítő is, nem egyenes arányosan jelenti azt, hogy folytatás is lesz és akár ki is alakul egy általánosságban párkapcsolatnak nevezhető viszonyulás. A szerelem egy oldalról közelítve voltaképpen illúzió, a hormonok játéka, ami nem törvényszerűen akarja az érzelmeket valójában önmagával rántani.

Szexuális vonzalom vagy valódi érzelmek? Így derítsd ki mi van a háttérben! - 2. kép

Vizsgálódj az értékrended mentén!

Egy tartós kapcsolat esetében az egyéni értékrend nagyon is döntő, ha egy új ember lép be az életünkbe. A szexuális vonzalmat ilyen irányból megközelítve is érezheted a másik iránt. A hasonló értékrend és a nézetek képesek a nagyobb fehér foltokat is kiszínezni, amik esetlegesen a te szempontrendszeren szerint lényegi elemek lennének. Ám ez a vonal egy valódi érzelmeket rejlő kapcsolat néhány alapköve is. Mindig légy nyitott és figyeld meg, hogy mindezen értékek a másik személyben mikor és hogyan hatnak rád, így képes leszel racionálisan is 1-2 pillantást vetni a partneredre és a hozzá fűződő kapcsolatodra!

Szexuális vonzalom vagy valódi érzelmek? Így derítsd ki mi van a háttérben! - 3. kép

Ismerd meg önmagad!

Az önismeretre nagyon nagy szüksége van annak, aki éles helyzetekben magát és a párját szeretné kielemezni. Amikor mélyen magunkba nézünk rájöhetünk számos alkalommal, hogy adott embereket és szituációkat valóban mi vonzottunk be, hogy fejlődjünk, esetleg tanuljunk. Az érzelmi életet nézve is hasonló felállások vannak. A valódi érzelmek mindkét partner részéről tiszta, önzetlen szándékokkal, valós tettekkel bizonyíthatók. Türelem, odaadás és szeretet jellemzi.

Ellenben a szexuális vonzalmakra épülő kapcsolatok az adok-kapok viszonyt nem kiegyenlítődve, egyoldalúan hozzák létre, ez pedig aztán számos konfliktus forrásaként jelenik meg. Az önismeret által már tisztábban ismered majd magad, a gondolataid és az érzelemvilágod, és esélyt sem tudsz adni egy olyan embernek, aki játékszernek használna. Lépj elébe a dolgoknak és lásd meg a vonzalmon alapuló szerelmek kapcsolódási stratégiáját!

Szexuális vonzalom vagy valódi érzelmek? Így derítsd ki mi van a háttérben! - 4. kép

3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ezt azért érzi az ember és az egyik nem zárja ki a másikat.

válasz erre

Sonci

2 éve, 3 hónapja és 23 napja

Érdekes cikk.

válasz erre

Móni

2 éve, 3 hónapja és 24 napja

Az ember ezt azért érzi.

válasz erre