9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Ezek a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat alapkövei

2021. november 13.
87.2111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Manapság egy jól működő, kiegyensúlyozott párkapcsolatot egyre nehezebb találni, hangzik el a mondat szinte a legtöbbünk szájából. A Hollywood-i mézesmadzag, a tökéletesség kultusz és a másikban való folytonos hibakeresések sok esetben elfeledtették velünk az igaz szerelem lényegének az értelmét. Egy kapcsolat előtt igenis magunkat kell legelőször megszeretnünk, saját magunkkal kell jóban lennünk. Tisztán látni a gyengeségeinket és az erősségeinket. Nyitottság, bátorság és bizalom. Majd amikor megtörténik a kapcsolódás a másik féllel, meggyőződés arról, hogy ő is hajlandó-e áldozatokat hozni. Mindezek után következhetnek azok az alappillérek, amik nélkül egy párkapcsolat nem tud hosszútávon kiegyensúlyozott és egészséges lenni.


Kommunikáció mindenek felett

Egy párkapcsolatban a legfontosabb dolgok egyike, aminek működőképesnek kell lennie, az a kommunikáció. Legyen szó bármilyen témáról, a feleknek meg kell próbálni átadni egymásnak a nézőpontokat. Így esély lesz arra is, hogy gyorsabban szülessen megoldás, akár egy-egy problémára is. A túlgondolás, a valótlan kreálmányok kiküszöbölhetőek lesznek és összességében egy stabilabb szerelmi viszonyban találhatják magukat a pár tagjai.

Ezek a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat alapkövei - 2. kép

A közös jövőkép

Bármekkora is legyen a szerelem, az sokkal többet nyom a latba, hogy egyénenként hogyan is képzelik el a jövőt. Hatalmas problémák lehetnek ugyanis abból, ha alapjaiban nem ugyanazt várjátok a következő évektől. Esetleg családot alapítanál? A párod viszont világkörüli útra készül? Te a vidéki levegőre voksolsz, a partnered veled ellentétben a belvárosi életet preferálja? Nos, ilyen esetben még mindig lehet kompromisszumot kötni, ám végezetül, ha nagyon ellentétes vágyálmok vannak a terítéken nem fogja semmi sem összetartani a szerelmet. too

Ezek a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat alapkövei - 3. kép

A szeretetnyelvek ismerete

A boldog párkapcsolatban fontos felismerni a másik fél szeretetnyelveit, ezáltal ugyanis tisztában leszel azzal, tőle milyen formában várhatod el azt, hogy kimutassa az irányodba az érzéseit. Természetesen ez mindkét oldal részéről fontos. A szeretetnyelvek vizsgálátáról, típusairól írtunk már egy korábbi cikkünkben, amit ajánlott elolvasni, ha úgy érzed, hogy teljesen kezdő vagy a téma tekintetében.

Ezek a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat alapkövei - 4. kép

Minőségi idő, nem mennyiségi

A pároknak nem kell állandóan együtt lenniük, sokkal fontosabb az, hogy amikor egy helyen tartózkodtok minőségben koncentráljatok a másikra. Szervezzetek programokat, szánjatok időt arra, hogy megismeritek egymást. Beszélgessetek sokat és iktassatok be a sűrű időszakokba is rövidebb, kisebb közös időtöltést.

Az általunk adott tippekkel, reméljük, hogy tudtunk némi iránymutatást adni a harmónikus párkapcsolatok alapjait tekintve. Amennyiben szingli vagy, ismerkedésnél is tartsd mindezeket szem előtt, hosszabb párkapcsolat esetében pedig, az újdonság varázsa minden esetben, igazán üdítő tud lenni.
3 hozzászólás

becky

2 éve, 7 hónapja és 16 napja

Na meg az is fontos, hogy szeressék és tiszteljék egymást.

válasz erre

Tekla

2 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ha nincs közös jövőkép, akkor bizony annak nem lesz jó vége.

válasz erre

zsebibaba

2 éve, 7 hónapja és 17 napja

Minőségi idő nagyon fontos, főleg a mai világban!

válasz erre