20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Szeptemberi könyvajánló

2022. szeptember 04.
77.8361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szeptember elsejével ismét becsöngettek az iskolákban, az idő is kissé hűvös lett, ami arra készteti az embert, hogy kicsit bekuckózzon egy melegebb takaróba, megigyon egy forró teát vagy kakaót és kézbe vegyen egy szuper könyvet. Szerencsére a könyvkiadók idén ősszel is rengeteg újdonsággal készülnek, melyek közül most mutatunk néhányat, amit egészen biztosan el fogunk olvasni szeptemberben.


Jade Beer: Az utolsó ruha Párizsból

Az írónő legújabb regénye elkalauzol bennünket a fény és a luxusdivat fővárosába, Párizsba, ahol egy fiatal lánynak különleges küldetése akad, ugyanis nagymamája felbecsülhetetlen értékű Dior ruháját kell hazavinnie, ám a különleges darab felkutatás nem várt fordulatokat hoz a nő életében.

Mindeközben megismerhetjük Alice Ainsley-t, aki a háborút követően érkezik Párizsba diplomata férjével. A nő partikra jár, gyönyörű ékszereket kap, ruhákat ám mégis hiányzik valami az életéből. Férje más nőkre pazarolja idejét, így a nőnek egyetlen barátnője akad, az öltöztetőnője. Egy napon azonban felbukkan egy ismeretlen férfi, aki megváltoztatja életét. (General Press kiadó, 4.290,-)

Jacquie Bloese: A francia ház

Ez a könyv szintén a francia régióban játszódik, ahol egy igazán megható és magával ragadó történet elevenedik meg előttünk. A történetben megismerjük Émile életét, akinek egy baleset következtében teljesen megváltozik az élete, ugyanis elveszíti hallását és kedvese is elhagyja. A férfi nem tudta elfelejteni egykori szerelmét.

Isabelle már házas, de ő sem tudta soha elfelejteni első szerelmét, Émilet, ám egy napon észreveszi a férfit a francia ház ablakából ezzel pedig útjaik ismét keresztezik egymást. (General Press kiadó, 3990,-)

Szeptemberi könyvajánló - 2. kép

Jean-Luc Bannalec: Halál Bretagne-ban

Ha valaki kedveli Agatha Christie rejtélyes könyveit, akkor ezt is egészen biztosan imádni fogja, ugyanis ez a regény egy különleges hangulatú, kifinomult bűnügyi könyv. Ebben nem lesz hiány a fordulatokban és a fanyar humorban sem. Georges Dupint, a zsémbes francia nyomozót egy napon egy egészen furcsa gyilkossághoz hívják. Az áldozat nem más, mint a kilencvenegy éves szállodatulajdonos, Pierre-Louis Pennec, akit az étterme padlóján találnak.

Az eddig csendes kisvárosban igazi felfordulás kerekedik, és a felügyelőnek ki kell nyomoznia ki gyilkolta meg az idős férfit. A nyomozás során évtizedes titkokra derül fény és egy szövevényes hálóra is rábukkan. (General Press kiadó, 3.990,-)

Heidi Perks: Aki másnak vermet ás

Ha egyszer belekezdesz ebbe a regénybe, biztosan nem fogod tudni lerakni. Egy lebilincselő, vérfagyasztó történet, mely számos megdöbbentő csavart ígér. A történetben három erős nőt ismerhetünk meg, akiknek fenekestül felfordul az élete egy sikeres reklámcéget elpusztító, szörnyű tűzeset után. Laura szülés után próbál meg visszatérni munkájához, ám valaki már elfoglalta a helyét.

Mia, aki Laura állását vette el és nem hiába, ugyanis szörnyű titkokat rejt a múltja. Janie, a vállalat igazgatójának felesége támogatja férjét, de neki is vannak sérelmei és persze sötét titkai. (Álomgyár Kiadó, 4399,-)

Szeptemberi könyvajánló - 3. kép

R. Kelényi Angelika: Veszélyes vadvirág

Az írónő legújabb regényében ismét visszatér kedvenc karakterünk, Caroline Wood, aki szokásához híven újabb veszélyes kalandokba bonyolódik. A regény elkalauzol bennünket a Balatonra, ahol főhősünk békében vezeti panzióját egészen addig, amíg nem talál egy hullát a szállásán. Bár a hatóságok is nyomoznak, Caroline nem bír magával és beleveti magát a kalandba.

Ám újabb hulla kerül elő a közelben, így hamar megérkezik egy szuperzsaru a fővárosból, hogy végére járjon a titkoknak és a gyilkosságnak, persze a lány segítségével. A nyár emlékeit felidéző regény ősszel is magával fog ragadni. (Álomgyár kiadó, 4499,-)

Hidasi Judit: Apró bolt a sétányon

Az írónő szintén a Balatonra kalauzol el bennünket, ahol egy húszéves osztálytalálkozót szerveznek. Az Amerikából hazatért lánynak ismét újra kell kezdenie életét a kis balatoni városban, ahol minden megváltozott az évek alatt. Anyja rábízza a boltot a sétányon és lakást is kell találnia. És persze a régi barátnők mellett feltűnik a lány egykori szerelme is.

A szálak hamar összekuszálódnak, ahogy a lányok megalapítják a Prosecco Klubot, ahol a maximális őszinteség alapkövetelmény. Előkerülnek a régi sérelmek és rengeteg titok, melyek eddig a sötétben lapultak. (Álomgyár kiadó, 4.399,-)
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 8 hónapja és 11 napja

Már a borítók alapján bejön mindegyik. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

1 éve, 8 hónapja és 11 napja

Franciaország, Balaton röhögő smiley jó kis regény helyszínek.

válasz erre

Enci

1 éve, 8 hónapja és 11 napja

Kelényi könyveit kedvelem. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

1 éve, 8 hónapja és 11 napja

Milyen sok franciában játszódó regény.

válasz erre