25 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Szárított paradicsom

2015. február 11.
2.2021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A paradicsomot rengeteg ételben használjuk, főleg az olasz konyhában. Azonban nem mindig kapunk lédús, friss paradicsomot, ezért ilyenkor érdemes elővenni az általunk készített szárított paradicsomot, mely sokkal ízletesebb.
 


Hozzávalók:
2 kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanálnyi oregánó
tengeri só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
Lehetőleg nagyobb szemű paradicsomokat válasszunk, majd mossuk meg őket és vágjuk félbe mindegyiket. A magok egy részét távolítsuk el, de hagyunk is belőle, hogy egy kevés lé maradjon. Sózzuk be alaposan és pihentessük fél órán keresztül.

A fokhagymát törjük össze és keverjük el az oregánóval és a borssal. Pihentetés után ezzel a fűszeres keverékkel kenjük meg a paradicsomok belsejét. Egy nagy tepsire tegyük a paradicsomokat és a legalacsonyabb fokozaton süssük őket három órán keresztül.

Ha már jó aszottak a szemek, akkor üvegekbe tesszük őket és lelocsoljuk az olívaolajjal. Végül lezárjuk őket és akkor fogyasztjuk, amikor csak szeretnénk.
5 hozzászólás

veruss74

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Nagyon földobja az íze az olaszos tésztaételeket.

válasz erre

Bakos Attila

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

nagyon szeretem...

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ilyet fogok csinálni. Biztos finom.

válasz erre

leoni

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Boltban szoktam néha venni, még sose csináltam magamnak.

válasz erre