10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Szárított paradicsom

2015. február 11.
2.1761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A paradicsomot rengeteg ételben használjuk, főleg az olasz konyhában. Azonban nem mindig kapunk lédús, friss paradicsomot, ezért ilyenkor érdemes elővenni az általunk készített szárított paradicsomot, mely sokkal ízletesebb.


Hozzávalók:
2 kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanálnyi oregánó
tengeri só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
Lehetőleg nagyobb szemű paradicsomokat válasszunk, majd mossuk meg őket és vágjuk félbe mindegyiket. A magok egy részét távolítsuk el, de hagyunk is belőle, hogy egy kevés lé maradjon. Sózzuk be alaposan és pihentessük fél órán keresztül.

A fokhagymát törjük össze és keverjük el az oregánóval és a borssal. Pihentetés után ezzel a fűszeres keverékkel kenjük meg a paradicsomok belsejét. Egy nagy tepsire tegyük a paradicsomokat és a legalacsonyabb fokozaton süssük őket három órán keresztül.

Ha már jó aszottak a szemek, akkor üvegekbe tesszük őket és lelocsoljuk az olívaolajjal. Végül lezárjuk őket és akkor fogyasztjuk, amikor csak szeretnénk.
5 hozzászólás

veruss74

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nagyon földobja az íze az olaszos tésztaételeket.

válasz erre

Bakos Attila

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

nagyon szeretem...

válasz erre

Linda

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Ilyet fogok csinálni. Biztos finom.

válasz erre

leoni

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Boltban szoktam néha venni, még sose csináltam magamnak.

válasz erre