Hozzávalók:
2 kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanálnyi oregánó
tengeri só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
Lehetőleg nagyobb szemű paradicsomokat válasszunk, majd mossuk meg őket és vágjuk félbe mindegyiket. A magok egy részét távolítsuk el, de hagyunk is belőle, hogy egy kevés lé maradjon. Sózzuk be alaposan és pihentessük fél órán keresztül.
A fokhagymát törjük össze és keverjük el az oregánóval és a borssal. Pihentetés után ezzel a fűszeres keverékkel kenjük meg a paradicsomok belsejét. Egy nagy tepsire tegyük a paradicsomokat és a legalacsonyabb fokozaton süssük őket három órán keresztül.
Ha már jó aszottak a szemek, akkor üvegekbe tesszük őket és lelocsoljuk az olívaolajjal. Végül lezárjuk őket és akkor fogyasztjuk, amikor csak szeretnénk.